Gezonde voeding effectiever om griep te voorkomen dan supplementen

Het griepseizoen is weer begonnen en John Caryer en Megan Roosevelt van Limoneira geven graag advies om deze periode gezond door te komen. "Denk niet dat je er alleen voor staat," begint Carter. "Citroenen zitten boordevol vitamine C dat een belangrijke rol heeft bij het verhogen van de weerstand tegen ziekten en laten we er hier nu ook nog eens veel van hebben."

John Carter en John Chamberlain van Limoneira

Vitamine C ondersteunt het afweersysteem
“Een tekort aan vitamine C kan leiden tot een gebrekkige afweer waardoor men vatbaarder voor infecties wordt," legt Carter uit. "Het opnemen van meer vitamine C in het voedingspatroon beschermt het lichaam tegen infecties en bevordert eveneens het herstel na ziekte. Daarnaast verhoogt vitamine C de opname van ijzer uit plantaardige voedingsmiddelen en versterkt het het immuunsysteem om het lichaam tegen ziekten te beschermen." 

Het Amerikaanse Task Force voor Ziektepreventie is geen voorstander van vitamine- en mineralensupplementen om ziekten te voorkomen. Mensen zouden het merendeel van de voedingsstoffen eigenlijk via vers voedsel binnen moeten krijgen, luidt het advies van de Dietary Guidelines for Americans van de federale overheid. Het eten van voedzame producten is belangrijk omdat hun unieke componenten een synergie-effect creëren dat niet met een supplement kan worden nagebootst," vervolgt Carter. "Hoewel ons lichaam maar geringe hoeveelheden vitaminen en mineralen nodig heeft, zijn deze stoffen cruciaal voor onze gezondheid." Het westerse voedingspatroon wordt echter gekenmerkt door een hoge mate van bewerkte voedingsmiddelen die in tegenstelling tot verse producten vaak weinig vitaminen en mineralen bevatten en daarom de kans op ziekten vergroten. 


Voedsel als medicijn
Om de consument voor te lichten, is Limoneira vorig jaar begonnen met de campagne 'Take a Healthy Stand'. "Deze campagne bevat elementen uit de Food as Medicine (Voedsel als Medicijn)-beweging," zegt Megan Roosevelt, werkzaam als voedseldeskundige bij Limoneira en oprichtster van Healthy Grocery Girl. "De Food as Medicine-beweging stelt dat het eten van verse, gezonde groenten en fruit, zoals citroenen, de kans op ernstige gezondheidsaandoeningen kunnen verminderen. We weten dat mensen snel geneigd zijn naar de drogist te gaan om een voedingssupplement om alledaagse kwalen te voorkomen maar medisch onderzoek heeft uitgewezen dat voeding veel effectiever is. Voeding bevat talloze stoffen die de gezondheid bevorderen en ons lichaam behoeden voor ziekten."

Nature's Pharmacy app
“Wij delen deze informatie met onze klanten en die weer met hun eigen klanten. Naast displays in de winkels en advertenties, kan het winkelend publiek gebruikmaken van de Nature's Pharmacy App van Limoneira, waarmee zij snel en gemakkelijk informatie over de verkrijgbare groenten en fruit kunnen vinden om hun gezondheidsklachten te verlichten. 

Limoneira maakte een kruistabel van 57 gezondheidsklachten, zoals een verhoogd cholesterolgehalte, hart- en vaatziekten of slapeloosheid en 74 soorten groenten en fruit. Al deze producten zijn op de AGF-afdelingen van de meeste supermarkten te vinden en bevatten 12 essentiële vitaminen en 11 essentiële mineralen die kunnen helpen bij deze kwalen. Door middel van het selecteren van een kwaal, genereert de app producten uit het AGF-schap die tot het gewenste gezondheidsresultaat kunnen leiden. 

De Nature's Pharmacy-app is te vinden in de App store van Apple en Google Play.

Voor meer informatie:
John Chamberlain
Limoneira
Tel: +1 (805) 525-5541
jchamberlain@limoneira.com
www.lemonsforlife.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven