Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Peel-A-Ton

"Machine kan meer dan 20 soorten fruit schillen"

Dit jaar was het Japanse ASTRA voor het eerst aanwezig op Fruit Logistica. Ryo Takeshita, salesmanager, was buitengewoon blij met het feit dat zoveel internationale bezoekers belangstelling hadden voor de automatische schilmachine van het bedrijf. 

Het was het Peel-A-Ton-model van ASTRA dat tijdens deze vakbeurs in de spotlight stond. "Meer dan twintig verschillende groenten- en fruitsoorten, waaronder sinaasappelen, grapefruit, citroenen en kiwi's, kunnen door deze machine worden geschild," zei Takeshita, die vervolgens uitlegde hoe de schilmachine werkt. "Gebruikers hoeven het product alleen maar op de roterende kop te plaatsen, de schilsnelheid, -dikte en overige instellingen te selecteren en de startknop in te drukken. Men hoeft zich geen zorgen te maken over eventuele afwijkende afmetingen van het te schillen product omdat de machine voorzien is van een mechanisme dat de positie van het mes optimaliseert en de beste hoek kiest om het fruit te schillen."

De schilmachines worden voornamelijk gebruikt in sapbars, de cateringbranche en retail. "De machines zijn zeer makkelijk te bedienen en het fruit wordt binnen enkele seconden netjes en efficiënt geschild. Deze snelle manier van schillen verhoogt de productiviteit van bedrijven en bespaart arbeidskosten. Ik verwacht dat automatisch schillen snel een trend zal worden," vervolgde Takeshita. "Er zijn enkele andere spelers op de markt die soortgelijke machines vervaardigen maar de meeste hiervan zijn slechts voor één soort fruit geschikt." Takeshita voegde eraan toe dat het bedrijf onlangs de Chinese markt heeft betreden maar hier zeer snel groeit. "We kunnen China nu al onze grootste markt na Japan noemen," zei hij. 

“Naast de Peel-A-Ton voor het schillen van kleine producten bestaat er ook de Peel-A-Ton XL die geschikt is voor grotere fruitsoorten zoals ananas, mango en meloen." ASTRA ziet grote mogelijkheden op overzeese markten en is daarom op zoek naar distributeurs in de diverse regio's. 

Voor meer informatie:

ASTRA Inc.
Mr Ryo Takeshita
+81 0245412444
ryo@e-astra.co.jp
https://peel-a-ton.com/

Publicatiedatum: