Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lineage Rijkevorsel breidt uit met ultramodern vrieshuis

In aanwezigheid van de Europese directie opende Lineage Rijkevorsel zijn nieuwe, duurzame vrieshuis. Met de opening van dit vrieshuis zet het bedrijf opnieuw een belangrijke stap richting Europese groei. Een mobile racking systeem waarbij elke pallet efficiënt bereikbaar is en een automatisch rangeersysteem uniek in de sector, maken van deze hal een ultramoderne ruimte met optimale opslagcapaciteit.

 
Anton Mauritz, voorheen gedelegeerde bestuurder (l) en Duco Buijze, SVP Lineage Europe (r)

Lineage streeft ernaar zijn klanten zo veel mogelijk te ontzorgen
Bij de overname van Van Soest Coldstores in juli 2019, was het hoofddoel voor Lineage Europese groei in de sector. De bouw van dit vrieshuis maakt deel uit van deze uitbreidingsstrategie. Het maakt tegelijk dat de site in Rijkevorsel vanaf nu semi-geautomatiseerd is.

Samen met de volledig geautomatiseerde vestiging in Ieper, is Lineage nu in staat om zijn klanten in de breedte te bedienen, met als belangrijke toegevoegde waarde het herverpakken, invriezen en koelen van voedingsmiddelen. “Dankzij het aanbieden van deze extra services kunnen productiebedrijven uit de regio – maar ook nationale en internationale spelers – bij Lineage terecht voor een totaalservice wat betreft temperature controlled logistics en profiteren ze mee van de voordelen van ons uitgebreide netwerk”, aldus Anton Mauritz.

Veiligheid, duurzaamheid een efficiëntie centraal bij de ontwikkeling van deze uitbreiding
Veiligheid loopt als een rode draad door alles wat Lineage onderneemt. “Wij staan ervoor dat onze mensen met plezier komen werken en dit in alle veiligheid” aldus Duco Buijze, SVP Lineage Europe. “Daarnaast dragen wij duurzaamheid bij Lineage hoog in het vaandel”. Er werden dan ook forse investeringen gedaan om een veilige en duurzame werking van deze hal te garanderen.” Op het dak van de volledige site werden zonnepanelen voorzien en er wordt gewerkt met ammoniak als natuurlijk koelingsmiddel. Het bedrijf doet ook aan warmtewinning, waarbij de warmte die vrijkomt uit de koelingsinstallatie gerecupereerd wordt om de burelen te verwarmen en van warm water te voorzien. Zelfs de restwarmte wordt door een verwerkingsbedrijf in de buurt gebruikt, er gaat dus niks verloren.

De bouw van de nieuwe hal verhoogt ook het rendement van de oudere hal. De opslagcapaciteit van de site in Rijkevorsel werd geoptimaliseerd, waardoor de koeling uiterst efficiënt gebeurt en er amper verlies is. Een bijkomend voordeel van deze semi-geautomatiseerde hal is dat eenlingen de restpallets beter bereikbaar zijn, wat een behoorlijke tijdswinst betekent in de verwerking ervan.

Publicatiedatum: