Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Onderzoek North American Menopause Society

Hogere consumptie van bepaalde groenten en fruit kan overgangsklachten verminderen

Een nieuw onderzoek suggereert dat een hogere consumptie van groenten en fruit bij kan dragen aan het verminderen van diverse overgangsklachten. De uitkomsten van het onderzoek werden onlangs gepubliceerd in Menopause, het blad van The North American Menopause Society (NAMS).

Hoewel voor veel vrouwen hormoontherapie een acceptabele behandeling tegen overgangssymptomen is, wordt er voortdurend onderzoek gedaan naar niet-farmaceutische alternatieve behandelingsmethoden. De nadruk ligt hierbij vaak op het aanpassen van de levensstijl om klachten te voorkomen of verlichten. 

Eerdere studies hebben uitgewezen dat voeding een belangrijke rol speelt bij de oestrogeenproductie, het metabolisme en uiteindelijk dus ook bij het ontstaan van overgangsklachten. Met name het eten van fruit of het volgen van een Mediterraan voedingspatroon, bestaande uit veel groenten, fruit, granen en noten, wordt in verband gebracht met een vermindering van overgangsklachten. Bij dit onderzoek werd er gekeken naar welke specifieke groenten en fruit dit effect hebben. 

 

De onderzoekers concludeerden dat hoewel sommige subcategorieën groenten en fruit omgekeerd evenredig waren met overgangsklachten een hogere inname van andere subcategorieën verband leek te houden met urogenitale problemen. Citrus had een ongunstig effect op urogenitale scores ten opzichte van andere fruitsoorten, evenals groene bladgroenten en donkergele groenten. 

Klik hier om het volledige artikel te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven