Groupe Marais, Frankrijk

Houten verpakking voor Noirmoutier-aardappel

Duurzame verpakkingen zijn onvermijdelijk geworden voor de groenten- en fruitsector. Groupe Marais, teler, verpakker en verlader van groenten, introduceert dit jaar verschillende innovaties op dit gebied. "Het is onze wens om het gebruik van plastic te verminderen," aldus de woordvoerder van het bedrijf. De trays, die de groep aanbiedt, variëren van 125 g voor jonge scheuten tot 1 kg.

Binnenkort start Groupe Marais met het oogsten van de vroege Noirmoutier-aardappelen. "Voor deze oogst zullen we nieuwe houten en kartonnen verpakkingen introduceren. Het is een authentieke verpakking met dezelfde waarden van de Noirmoutier-aardappelen, een product met een lange traditie." De eerste Noirmoutier-aardappelen worden eind februari verwacht.

De nieuwe houten verpakking. De aardappelen zijn verkrijgbaar in houten verpakkingen van 1 kilo of 500 gram.

Naast de Noirmoutier-aardappelen biedt Groupe Marais een breed scala aan klassieke Nantes-producten zoals tomaten, prei, knolselderij, radijs en veldsla. De oogst van de Nantes-tomaten worden begin maart verwacht. "We besteden veel aandacht aan de hygiënische normen." De tomatenteelt staat onder geïntegreerde biologische controle en een deel van de gewassen is residuenvrij.

10 kg, 3 kg en 1 kg kartonnen verpakking voor Nantes-tomaten

 

Over Groupe Marais
Groupe Marais is een familiebedrijf dat in 1907 werd opgericht en heeft afzetmarkten in Frankrijk en Europa. De belangrijkste klanten zijn supermarkten, inkoop- en verwerkingscentra. Ondanks de diversiteit van haar activiteiten is het bedrijf vooral een teler. Het is GlobalGAP, LEAF en AB gecertificeerd.

Nieuwe kartonnen verpakking voor Marais veldsla

Voor meer informatie:
Léa Marais
Groupe Marais
+33(0)2 40 13 40 40
lea@marais.fr 
www.marais.fr


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven