Michaël Cibois, Gamma-Wopla:

"We bieden niet simpelweg kratten aan, maar individuele, gecombineerde oplossingen"

Op de Duitse markt is er een duidelijke trend te zien richting duurzamere verpakkingsoplossingen. Terwijl de reductie van plastic en alternatieven uit papier en karton bij de primaire verpakking aan de orde van de dag zijn, ziet men voor secundaire verpakkingen en transporten – helemaal in het teken van duurzaamheid en hygiëne – kunststof als ideale oplossing. Het Belgische Gamma-Wopla was ook dit jaar weer op de Fruit Logistica vertegenwoordigd om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van secundaire verpakkingen te presenteren.


De beursvertegenwoordiging van Gamma-Wopla: Michaël Cibois, Aleksandar Petrovic en Michael Do informeerden de bezoekers aan de stand.

"Onze kratten zijn stapelbaar en ofwel vouwbaar of nestbaar. Zo willen we de kosten en uitstoot voor (terug)transport en de opslag verlagen", zo zei Michaël Cibois, sales manager van het bedrijf, afgelopen week in Berlijn tijdens een gesprek op de Fruit Logistica. "Door de kleurkenmerking zijn de verschillende functies eenvoudig te herkennen en de producten worden niet beschadigd."


Michaël Cibois presenteerde de nieuwe oplossingen.

Het nieuwste product van het bedrijf, de bi-colour container GEBI-6426, is speciaal ontwikkeld voor een Frans bedrijf. De kratten kunnen in elkaar gestoken worden en besparen zo bij het lege transport tot wel 80% ruimte. "Dit product gaat in maart in productie, met een eerste oplage van 80.000 kratten. Bijzonderheden zijn de plaatsbesparende stapelmogelijkheid, maar ook de bodem die speciaal voor zware producten extra stevig werd gemaakt. Enkele prototypes zijn reeds in gebruik om het gebruik in bepaalde machinale processen te testen en af te stemmen."


De nieuwe nestbare krat met een plaatsbesparing van 80%

Het bedrijf wil complete oplossingen aanbieden en stelt sets van verschillende componenten samen: "Samen met ons zusterbedrijf leveren we pallets, kratten en ook deksels voor de kratten. Met deze complete oplossing kan het transport veiliger plaatsvinden, pallets kunnen gestapeld worden en de producten zijn perfect beschermd." Deze gecombineerde oplossingen met modulaire opbouw zijn speciaal aangepast aan de eisen van de klanten, verzekert men.


Complete oplossing: pallets, kratten en deksels, allemaal van Gamma-Wopla / Smart-Flow.

Een andere noviteit van het bedrijf zijn de vouwbare kratten, onder andere de P-6422 van Gamma-Wopla, als uitbreiding op de vouwbare P-Range. "Er zijn daarvan twee versies, één voor lichtere producten, zoals sla. De ander is voor zwaardere producten zoals appelen, en heeft een versterkte bodem." Ook hier wordt er altijd rekening gehouden met de wensen van de klant: "We leveren deze vouwbare kratten bijvoorbeeld aan een Zwitserse klant die hierin flessen met vloeistof transporteert. Om lekken te voorkomen, hebben we de scharnieren verder naar boven verplaatst. We werken altijd nauw samen met onze klanten en bieden ze niet simpelweg kratten aan, maar individuele, gecombineerde oplossingen."


Speciaal op wens van de klant: Denner krat met verhoogde scharnieren om lekken te voorkomen.

Voor meer informatie:
Michaël Cibois
Gamma-Wopla nv
Rue de la Royenne 78
7700 Mouscron
België
Tel. +32 56 85 20 85
michael.cibois@smart-flow.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven