Thomas Weber, ATS-Tanner Banding Systems AG: "Banderolleren zou de quasi-standaard kunnen worden"

"Drie redenen waarom banderolleren de optimale verpakkingstechnologie voor voedsel is"

"In de afgelopen week heb ik verschillende evenementen en conferenties bijgewoond op het gebied van 'duurzame voedselverpakkingen' en duurzame verpakkingen in het algemeen en zelfs na discussies ben ik herhaaldelijk tot de conclusie gekomen dat banderolleren veel problemen kan oplossen", zegt Thomas Weber van ATS-Tanner Banding Systems AG. "Banderolleren kan een quasi-standaard worden als het gaat om duurzame voedselverpakkingen - of het moet in ieder geval altijd een optie zijn als je erover nadenkt".


Om dit verder te illustreren, heeft Weber de argumenten in een notendop samengevat:

Banderolleren vermindert afval en CO2-voetafdruk
"Steeds meer consumenten kiezen voor producten die op een ecologisch verantwoorde manier zijn verpakt. Met haar kunststoffenstrategie zet de EU de koers uit en de bijbehorende wet- en regelgeving is of zal binnenkort worden ingevoerd - ook in Zwitserland. Retailers hebben de urgentie onderkend, ontwikkelen duurzaamheidsstrategieën en streven ambitieuze doelen na om plastic verpakkingen en afval te verminderen. Het banderolleren is het antwoord op vele vragen die voortvloeien uit deze uitdagingen. Banderolleren staat voor 'slechts zoveel verpakking als nodig' en tegelijkertijd een aantrekkelijke verpakking. Afhankelijk van de toepassing met papier of hoogwaardige folie. Maar in ieder geval 100% recyclebaar. Onze banderolleermachines en -systemen met ultrasone technologie zijn ook uiterst zuinig met energie en verbruiksartikelen en helpen de CO2-voetafdruk van een bedrijf te verkleinen.

Banderollen bundelen en geven tegelijkertijd informatie
"Banderolleren is de perfecte verpakkingstechnologie voor primaire verpakkingen als het gaat om het bundelen en/of etiketteren van groenten en fruit. Dankzij de ultrasone technologie 100% kleefmiddelvrij en zonder giftige of chemische resten. Als voedingsmiddelen al een primaire verpakking hebben (bijvoorbeeld folie om voedselafval te verminderen), nemen de banderollen de grondstof besparende groepering over van verzamelverpakkingen. Maar een banderol kan nog meer: hij beschermt ook tegen ongeoorloofd openen, vervangt het prijsetiket, geeft alle productinformatie en neemt de functie over als een aantrekkelijk reclamemedium. Papier- of foliebanderollen kunnen vooraf worden bedrukt met reclameboodschappen en dynamische informatie kan just-in-time worden geprint tijdens het banderolleerproces.

Banderolleren is eenvoudig en werkt overal
"Onze banderolleermachines werken volgens het plug-and-play principe: de machine komt voor geconfigureerd bij u aan. U zet hem aan en gaat aan de slag. De bediening is net zo eenvoudig. Onze banderolleermachines zijn robuust, werken perfect, zelfs in natte, warme of koude omstandigheden en kunnen zonder problemen met vuil omgaan. Als u fruit en groenten seizoensgebonden wilt banderolleren, kunt u onze machines ook gewoon huren. Onze banderollen kunnen zonder aarzeling worden ingevroren, gebakken of in de magnetron worden gezet. En natuurlijk kunnen onze banderolleermachines ook worden geïntegreerd in volautomatische productie- en verpakkingslijnen en zijn ze ongelofelijk snel wanneer dat nodig is. En last but not least, banderollen zijn uiterst gebruiksvriendelijk en kunnen zonder frustratie en zonder gereedschap worden geopend en eenvoudigweg worden weggegooid".

Thomas Weber
ATS-Tanner Banding Systems AG
Poststrasse 30
CH-6300 Zug
Phone +41 56 676 67 14
www.ats-tanner.com 
t.weber@ats-tanner.ch 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven