Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
feest by Syngenta

Paarse tomaat wint Fruit Logistica Innovation Award

Kleuren zijn hot in de AGF-sector en nu de rode, bruine en gele tomaten inmiddels breed in de supermarkten te vinden zijn, is het tijd voor iets nieuws. Dat vonden ze in ieder geval ook bij Syngenta en hun noviteit bleek een succes. Vrijdag won de nieuwe paarse tomaat YOOM™ de Innovatie Award van de Fruit Logistica. 

De kleur is echter niet het enige, vertelt de jury. "Yoom onderscheidt zich als een innovatie met zijn zeer aantrekkelijke paarse kleur en zijn krachtige zoetzure balans voor een umami-smaak. Deze nieuwe tomatenvariëteit biedt de consument nog een optie voor gezond eten", aldus het jury-rapport. 

"Deze tomaten zijn precies wat consumenten zoeken in de supermarkt: ze zijn lekker, gezond en handig", zegt Erik Fyrwald, Chief Executive Officer van Syngenta, die uiteraard in zijn nopjes was met zijn prijs. “Het is een fantastische prestatie: het is een overwinning voor consumenten, Syngenta en het milieu. Felicitaties aan het hele Syngenta Vegetable Team." Zijn collega Jeremie Chabanis noemt het een erkenning van de toewijding van Syngenta om te voldoen aan de vraag van telers om smaakvolle en gezonde groenten te telen waar ook vanuit de markt vraag naar is. 

Bovendien voldoet Yoom ook nog eens aan de nieuwe trend van duurzame verpakkingen, waar in Berlijn veel om te doen was. De tomaat wordt verpakt in karton, geproduceerd uit duurzaam beheerde bossen. 

Yoom tomaten zijn momenteel verkrijgbaar in Australië, België, Denemarken, Frankrijk, Griekenland en Spanje. Distributie zal binnenkort beginnen in markten zoals Oostenrijk, Canada, Duitsland, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. "De productie blijft groeien en bereikt nieuwe markten over de hele wereld", aldus het trotse Syngenta team.

 

De Fruit Logistica Innovation Award (FLIA) wordt jaarlijks uitgereikt op Fruit Logistica in Berlijn. Het eert uitstekende innovaties in de gehele supply chain van groenten en fruit, van productie tot verkooppunt. Het erkent de tien beste innovaties in de internationale AGF-industrie.

Voor meer informatie:
Syngenta
www.syngenta.nl
www.yoomtomato.com 



Publicatiedatum: