Groot in avocado's, kiwi's en mango's

Bratzler & Co wordt Fruit Solute

De naam van Bratzler & Co. bv is per 1-1-2020 gewijzigd in Fruitsolute bv. Parallel aan de naamsverandering werd er eveneens een omvangrijke, strategische herinrichting bij de Nederlandse vestiging Poeldijk voltrokken. Fruitsolute zal per direct als dienstverlener rondom exoten (avocado's en mango's) evenals kiwi's optreden en haar capaciteit voor wat betreft rijping, sortering, verpakking en logistiek aanbieden. "Met de processen van Fruitsolute sluiten we naadloos aan op het goede werk dat in het verleden gedaan is. De voorwaarden daarvoor hebben we in de afgelopen zeventien jaar succesvol opgebouwd“, zegt Thorsten Blasius, directeur van het bedrijf.

Ga hier naar de fotogalerij van het bezoek.

De doelgroep loopt uiteen van retailklanten, importeurs zonder eigen distributie en grotere retailers tot aan aanbieders van versgesneden producten en telers van overzee die hun producten in Europa willen aanbieden. "We hebben ons de afgelopen jaren in toenemende mate gespecialiseerd in mango's, avocado's en kiwi's en beschikken over de juiste capaciteit en vakkennis op dit gebied. Iedere klant krijgt bij ons de garantie dat wij daadwerkelijk verstand hebben van de producten", legt Rick Post, bedrijfsleider van Fruitsolute, uit.


Directeur Thorsten Blasius (l) en bedrijfsleider Rick Post op het laadperron van de vestiging. 

Bij Fruitsolute kan niet alleen conventioneel geteeld fruit besteld worden, maar ook biologisch fruit. Daarnaast zet Fruitsolute sterk in op de inzet van niet-plastic houdende componenten, zoals papieren inlegvellen of kartonnen schaaltjes, die naar wens ook uit graspapier vervaardigd kunnen zijn.


Een blik op de drie sorteerinstallaties voor mango's en avocado's: de optimale verwerkingssnelheid van de grote sorteerstraten bedraagt 34.000 avocado's per uur en 26.500 mango's per uur bij 70% capaciteit.

Ga hier naar de fotogalerij van het bezoek.

Gedifferentieerd en doelgericht rijpen
Nadat het fruit bij Fruitsolute is aangekomen, volgt een intensieve productcontrole waarvan de resultaten uitvoerig gedocumenteerd en aan de klanten ter beschikking gesteld kunnen worden. Pas na deze controle volgen de verdere processtappen. Parallel aan de naamsverandering werd ook de rijpingscapaciteit bij de hightech-vestiging aanzienlijk uitgebreid. "Naast de 19 rijpingskamers die we al hadden, staan er nu tien nieuwe rijpcellen ter beschikking die een zinvolle aanvulling vormen. Deze zijn zo'n 30 procent kleiner dan de bestaande rijpkamers. Het voordeel van de nieuwe kamers is dat er een meer gedifferentieerde rijping dan tot nu toe mogelijk is", aldus Rick Post.

Daarmee kunnen homogenere partijen gevormd worden en kan er nog specifieker dan voorheen op productomstandigheden gereageerd worden. Het grote aantal rijpkamers geeft Fruitsolute meer ruimte om reeds in een vroeg processtadium nog efficiënter volgens de klantenspecificaties te werken. Een welkom bijeffect van homogene partijen in de rijping is een kleiner uitvalpercentage en een efficiënter verloop van de aansluitende processtadia, sortering en verpakking.


Een kijkje in een rijpingskamer voor exoten: de gedifferentieerde rijping leidt tot minder productuitval, een efficiënter procesverloop en een langere houdbaarheid. 

De verpakkingen waarin de producten binnenkomen worden ofwel bij de vestiging weggegooid, hergebruikt of bij de verpakkingsleverancier gerecycled.


De behoefte aan kartonnen inlegvellen stijgt continue. De verpakking is afhankelijk van de afzetmarkt en clientèle. Over het algemeen is de tendens te zien dat de markt meer bronbesparend materiaal wil gebruiken. .

Veelbelovende toekomst
Compromisloosheid en efficiëntie staan bij Fruitsolute hoog in het vaandel, benadrukt Thorsten. "We willen de klanten in eerste instantie het volledige dienstverleningspakket aangaande rijping, sortering en verpakking tot aan de logistiek uit één hand aanbieden. Daarnaast kunnen er ook afspraken gemaakt worden die betrekking hebben op delen van de procesketen.

Ga hier naar de fotogalerij van het bezoek.

"De duidelijke focus op geselecteerde producten maakt het ons mogelijk om op maat gesneden omstandigheden te creëren. We willen bij onze gekozen setting voor ons fruit geen compromissen sluiten en zullen dienstverleningen voor andere producten alleen aanbieden als ze in de bestaande, gespecialiseerde processen geïntegreerd kunnen worden. Dit geldt bijvoorbeeld voor papaja's, gember en ook passiefruit“, aldus Thorsten.

"Het motto van Fruitsolute is om vooruitstrevend te zijn wat betreft kosten en innovatie. Op marktontwikkelingen zullen we, net als in het verleden, anticiperend reageren en de nodige investeringen doen“, luidt het afsluitend.

Ga hier naar de fotogalerij van het bezoek.

Voor meer informatie:
Fruit Solute BV
Thorsten Blasius
ABC Westland 574
NL – 2685 DG Poeldijk
Tel: +31 (0) 174 . 700 . 800
contact@fruitsolute.com 
www.fruitsolute.com   


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven