Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinese paddenstoelen interessant voor overzeese markten

"China is een grootschalige teler van paddenstoelen en was ook één van de eerste landen waar ze werden gekweekt. In de afgelopen jaren hebben de in China geteelde paddenstoelen meer en meer aandacht gekregen in de overzeese markten. De concurrerende prijsstelling is ook bekender geworden," zegt Lucy van Fujian Ningde Yongjia Trading.

"Op dit moment zijn Europa en Zuidoost-Azië onze belangrijkste exportmarkten. In de afgelopen jaren is onze export stabiel gebleven, op ongeveer 980 containers. Naast China is ook Zuid-Korea één van de belangrijkste producenten, maar China heeft in vergelijking met deze landen sterke voordelen op het gebied van prijsstelling. Zo is de recente prijs van onze koning oesterzwammen 9,4 euro/karton (5 kg) en de prijs van onze enoki's 5,9 euro/karton (5 kg), bijna 20% lager dan de Koreaanse producten", aldus Lucy.

"Elk jaar exporteren we ook grote hoeveelheden paddenstoelen naar de Amerikaanse markt. Hoewel de importtarieven voor Chinese producten sinds vorig jaar sterk zijn gestegen, komen ze meestal ten laste van onze Amerikaanse klanten. Voor wat de export en prijsstelling betreft, hebben hogere tarieven weinig effect op onze export.”

Als gespecialiseerde paddenstoelenteler bezit Fujian Ningde Yongjia Trading kwekerijen in verschillende gebieden in Fujian, waar diverse soorten paddenstoelen worden geteeld.

"In de afgelopen jaren zijn de teeltkosten in China over het algemeen stabiel gebleven, maar de verpakkings- en arbeidskosten zijn van jaar tot jaar licht gestegen. Vergeleken met 5 jaar geleden zijn de arbeidskosten met bijna 15% gestegen. Hoewel de hogere kosten hebben geleid tot hogere productprijzen, heeft dit geen noemenswaardige invloed gehad op onze omzet."

Fujian Ningde Yongjia Trade neemt deel aan de Fruit Logistica. Hun stand is op Hal 27 / Stand F-05d. "Dit jaar is het eerste jaar dat we deelnemen aan de Fruit Logistica. We hopen meer klanten te ontmoeten en meer variëteiten te promoten op overzeese markten".

Meer informatie:
Fujian Ningde Yongjia Trade Co., Ltd.
Lucy
+86 5932759888
fjyongjia@126.com

Publicatiedatum: