Francesco Cera, directeur van de groothandelsmarkt in Padua

"Italiaanse situatie met 120 groothandelsmarkten is uniek"

De Italiaanse exportcrisis, waaraan al veel aandacht werd besteed, had ook gevolgen voor de Maap in Padua, die in 2019 de overzeese export van groenten en fruit licht zag dalen. De aantallen daalden met 4% maar zullen zich naar verwachting spoedig herstellen.

Domenico Minasola, CEO van de Maap samen met directeur Francesco Cera 

"Helaas is het een feit dat Spanje haar export in 2019 vergrootte en dat die van Italië daalde," begint Francesco Cera, de directeur van de Agrifoodmarkt. "Padua blijft de Italiaanse stad met de grootste aspiraties ten aanzien van andere markten, dus dit betekent niet dat we er niets aan zullen doen om het tij te keren." 

"Enerzijds is de situatie in Italië, met haar 120 markten, uniek. In bijvoorbeeld Spanje en Duitsland zijn er maar zo'n twintig groothandelsmarkten, die allemaal even grootschalig zijn."

Francesco Cera 

"Onze bedrijven werken al aan oplossingen door synergieën te creëren om de productiviteit te verhogen," vervolgt Cera. "Daarnaast hebben sommige bedrijven buitenlandse handelaren ingeschakeld om zoveel mogelijk klanten te kunnen bereiken. De verkopende partij staat niet langer achter de kraam op een koper te wachten en daarom zijn zij begonnen met het ontwikkelen van marketingstrategieën, net zoals alle andere verkoopgerichte bedrijven."

De Maap zit echter niet stil en werkt al jaren aan het uitbreiden en verbeteren van haar diensten. "Onze markt is 24 uur per dag geopend en dat maakt de grootschalige retailhandel en de logistiek een stuk eenvoudiger. Ook beschikken we over 15 voertuigen voor handelaren via een samenwerkingsverband. In juli 2020 zullen we een nieuw 3.200 m2 tellende temperatuurgecontroleerde ruimte in gebruik nemen."

"In 2020 nemen we met een aantal van onze groothandelsbedrijven deel aan Fruit Logistica in Berlijn, Macfrut in Rimini en Fruit Attraction in Madrid. Het ontmoeten van nieuwe afnemers is even belangrijk als het ontmoeten van leveranciers," concludeert de directeur. 

 

Contact:
MAAP 
Corso Stati Uniti, 50
35127 Padova (PD) - Italy
Phone.: (+39) 049 869 2111
Fax: (+39) 049 870 3014
Email: f.cera@maap.it  
Website: www.maap.it


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven