Bikl introduceert gefermenteerde augurken in drie smaken

Het merk Bikl heeft bekendgemaakt tijdens de Horecava gefermenteerde augurken voor horeca en catering te lanceren. Daarmee is Bikl het eerste merk in Nederland dat zich exclusief richt op gefermenteerde groente. Het eerste product bestaat uit gefermenteerde schijfjes augurk in drie smaken.“Bikl is 100 procent natuurlijk”, vertelt directeur en medeoprichter Arend van den Berg. “De combinatie van fermentatie met kruiden leidt tot bijzondere smaken.” De huidige augurken in Nederland zijn veelal niet gefermenteerd en alleen ingemaakt met synthetisch azijn, zoetstof en kleurstof. “Bikl start in feite een nieuwe categorie: gefermenteerde groente met bijzondere smaken. Chefs die proeven zijn razend enthousiast”, aldus Arend.

Opmars
Gefermenteerde producten zijn wereldwijd in opmars, dankzij smaak en gezonde karakter. Denk bijvoorbeeld aan kombucha, kefir en kimchi. Bikl speelt op die trend in met producten die chefs direct kunnen toepassen. Het bedrijf start met schijfjes augurk in 3 varianten: steranijs & citroengras, rozemarijn & mosterd, en mosterd & dille. In een later stadium wil Bikl ook andere gefermenteerde groente op de markt brengen.

De receptuur voor Bikl is ontwikkeld door recept- en productontwikkelaar Yolanda van der Jagt van www.yoveggieworld.nl  Zij stond eerder in de keuken met grootheden als Jamie Oliver en Alice Waters.

Veelzijdig
Dankzij de smaak en textuur zijn Bikl pickles breed toepasbaar. Ze zijn zowel geschikt als bijgerecht, als topping op hamburger of hotdog, als garnituur of borrelhapje of in salades.
Ook het sap is te gebruiken, bijvoorbeeld in soepen, dressings, sauzen en cocktails. Daarmee is Bikl volgens het bedrijf een ‘zero waste’ product.

Bikl wordt verpakt in een hersluitbare stazak van 2 kilo. Voor grootverbruikers zijn er ook emmers van 10 kilo. De augurken zijn gekoeld het lekkerst en circa twee maanden houdbaar. Het product is rechtstreeks te bestellen via de website, maar het bedrijf is ook in gesprek met regionale en landelijke groothandels voor opname in hun assortiment. Het moederbedrijf van Bikl heet Ferm Foods en is gevestigd in het Noord-Hollandse dorp Midwoud.

Voor meer informatie:
Arend van den Berg
Ferm Foods
T: 06 50 20 63 08
W: www.biklfoods.nl     


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven