Medewerkers scoren beter dan ondernemers

Winnaars Groentespecialist 2019 bekend

Tholen - Een opvallend verschil in kennis kwam bovendrijven tijdens de allereerste verkiezing tot groentespecialist van het jaar. Medewerkers scoren beter dan de ondernemers wanneer het gaat om kennis over AGF. Afgelopen dinsdag steden finalisten live om de titel Groentespecialist tijdens de Kerstshow van Postuma AGF. Hierin draaide om het zo snel mogelijk beantwoorden van pittige kennisvragen. Het beste scoorde Janneke de Nijs in de categorie medewerkers van Puur Natuur Den Bosch met 23 van de 25 vragen goed. De beste ondernemer was Frieanne Bouwmeester van Bouwmeester buitengewoon vers met 18 goede antwoorden op 25 vragen.

Klik hier voor de fotoreportage


Erik Postuma (l) en Mark Heemskerk overhandigden de prijzen aan de winnaars Groentespecialist 2019 - categorie ondernemers. De titel ging naar Frieanne Bouwmeester Bouwmeester buitengewoon vers (m), Gert de Haan van Groentebroer.nl werd 2e (links op de foto) voor Harold van Lente Van Lente groente en fruit die 3e eindige.

Aan de vragen kon het niet liggen. Hoewel de medewerkers andere vragen kregen dan de ondernemers, waren alle vragen die tijdens de live-finale werden gesteld al eerder voorbijgekomen in Willie Wortel, de kennisapp ontwikkeld door Postuma AGF. Wie de app goed bijhoudt, kon dus hoog scoren. Ook de factor tijd speelde een rol, Frieanne beantwoorde evenveel vragen goed als Gert de Haan van Groentebroer.nl die tweede werd. Frieanne beantwoordde de vragen echter sneller waardoor zij er met de titel Groentespecialist 2019 vandoor ging.


Winnaars Groentespecialist 2019 in de categorie medewerkers (vlnr): Janneke de Nijs Puur Natuur Den Bosch (1e), Jan Noorthoek Groentebroer.nl (2e), Kim Hustinx Puur Natuur Den Bosch (3e) 

Het verschil in deskundigheid tussen medewerkers en ondernemers was al voorspeld door Enzo Cassaro van Postuma AGF die nauw betrokken is bij de ontwikkeling van de AGF-kennisapp. Deelnemers van de app krijgen elke dag een pushbericht met een klein stukje informatie over een product dat dan actueel is. Aan het einde van de week is er een korte test van 10 vragen die betrekking hebben op eerder ontvangen informatie van die week. Aan de hand van die testen bleek al dat medewerkers vaak beter scoorden dan de ondernemers.

Klik hier voor de fotoreportage


In de winkel van De Lange Puur Natuur komen twee certificaten te hangen, één voor medewerkster Marilyn van Wendel (l) één voor onderneemster Carin de Lange (r).

De app werd ontwikkeld omdat uit onderzoek onder medewerkers in de AGF-detailhandel is gebleken dat 80% van zichzelf vindt dat hij of zij te weinig vakkennis heeft om de consument altijd goed te kunnen adviseren. Dat terwijl 75% aangeeft juist heel graag meer te willen leren over groenten en fruit. “Niet iedereen kan appels en peren verkopen. Ik heb het de laatste jaren meermaals gezien dat er avonturiers zijn die met geringe kennis van zaken een groentewinkel beginnen. Eenmaal bezig merkt met al gauw dat ze het predicaat “AGF-specialist” onderschat hebben. Omdat wij groot belang hechten aan deskundigheid op de werkvloer hebben wij de Willie Wortel app laten ontwikkelen”, aldus Erik Postuma, eigenaar van Postuma AGF. Ook branchevereniging ADN hecht veel waarde aan voldoende kennis en opleiding en sponsort het lidmaatschap van de app. Vicevoorzitter van ADN Marco Dijkema presenteerde de finale en directeur Mark Heemskerk reikte samen met Erik Postuma de prijzen uit.


Michele Huver toont trots haar certificaat, ze behaalde een mooie 4e plaats in de categorie medewerkers

Willie Wortel heeft inmiddels 700 gebruikers waarvan er 130 meededen aan de voorverkiezingen. De 15 best scorende gebruikers uit de categorie medewerker en die uit de categorie ondernemer werden uitgenodigd voor de finaleronde en moesten ‘met de billen bloot’. Wanneer zijn er weer nieuwe oogst minneola’s? Hoe lang moet je rodekool koken? Ik heb ijzertekort, welk product kan hier het beste bij helpen? Hoeveel ongedopte tuinbonen heb je nodig voor 1 persoon? En wat zijn de drie meest bekende bloedsinaasappel rassen? Deze en nog tientallen vragen kwamen in de finale van de kennisquiz langs. Degenen die het beste scoorden waren in de categorie ondernemers: Janneke de Nijs Puur Natuur Den Bosch (1e plaats), Jan Noorthoek Groentebroer.nl (2e plaats), Kim Hustinx Puur Natuur Den Bosch (3e plaats). Winnaars in de categorie ondernemers zijn: Frieanne Bouwmeester Bouwmeester buitengewoon vers, Gert de Haan Groentebroer.nl (2e plaats) en Harold van Lente Van Lente groente en fruit (3e plaats).

Klik hier voor meer informatie over Willie Wortel

Klik hier voor de fotoreportage

Voor meer informatie:
Postuma AGF
Manenbergring 2
8271 RX IJsselmuiden
Tel: 038-3370099
Fax: 038-3322610
www.postuma.nl  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.