Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Certificering van verpakkingen helpt de voedselveiligheid te garanderen

In een tijd waarin voedselveiligheid en traceerbaarheid van producten steeds belangrijker worden voor zowel de consument als de teler, heeft een Amerikaans bedrijf, dat labels en wikkels voor AGF produceert, zijn BRC-certificering behaald.

Bedford Industries of Worthington, een bedrijf dat rekbare componenten en hersluitbare verpakkingen produceert, werkt al zeven jaar aan de BRC, een wereldwijd erkende certificering voor voedselkwaliteit en -veiligheid. Nick Ahrens, assistent-manager kwaliteit, veiligheid en training bij Bedford: "Voorafgaand aan het behalen van de BRC-certificering hadden we jaarlijkse audits bij AIB International Standards for Food Contact Packaging Manufacturing Facilities. Maar we hebben besloten om onze inzet voor voedselveiligheid naar een hoger niveau te tillen door een certificering te halen die voldoet aan de norm van het Global Food Safety Initiative."

Voor telers en merken draagt deze certificering bij aan de traceerbaarheid van producten en aan de voedselveiligheid. Belinda Heidebrink, marketingspecialist bij Bedford: "Dit zijn steeds belangrijker wordende onderwerpen. Het voedingsveiligheidsplan van een teler moet verpakkingen en materialen bevatten, dus een GFSI-certificering moet hem meer vertrouwen geven in zijn leveranciers. Telers hebben behoefte aan traceerbaarheid en transparantie in de hele keten en onze BRC-certificering levert ze dat op als het gaat om labels."

Tegelijkertijd merkt Heidebrink op dat de labels de telers helpen bij hun inspanningen om hun verpakkingen milieuvriendelijker te maken. Het PushTag-product van het bedrijf vermindert bijvoorbeeld de plastic verpakking voor kool met 76% ten opzichte van de traditionele koolfolie, terwijl de ElastiTag-band het plastic met 70% vermindert ten opzichte van bananenzakken, die vaak worden gebruikt voor bio-bananen. Met dezelfde verpakking wordt ook het plastic voor andere groenten met 68% verminderd.

Het bedrijf introduceerde onlangs het TagBack initiatief om labels te recyclen. Telers, detailhandelaren en consumenten kunnen zowel de labels als de wikkels recyclen door ze in de winkel in TagBack-bakken te gooien of via de post terug te sturen. Heidebrink: "Dit verkleint een duurzaamheidskloof in de productieketen."

Voor meer informatie:
Eric Davis
Bedford Industries
Tel: +1 (877-BEDFORD (233-3673)
eric@flmharvest.com                                                  https://www.bedford.com/

Publicatiedatum: