Margaret van Oers, Apio Snacks

Lekker borrelen met…knolselderijsnacks?!

Tholen –  Wie aan knolselderij denkt, denkt waarschijnlijk niet meteen aan bitterballen. Maar waarom niet, eigenlijk? Vegetarische snacks zijn een trend en knolselderij blijkt verrassend lekker in een kroket of bitterbal, zo vertelt Margaret van Oers van Apio Snacks.Bijna een jaar geleden startte Margaret met de verkoop van bitterballen en kroketten op basis van knolselderijragout. “Mijn man werkt bij Rijk Zwaan en is verantwoordelijk voor knolselderij. Om het gewas te promoten, bedachten ze bij Rijk Zwaan een bitterbal van knolselderijragout. Deze bitterbal werd vervolgens uitgebreid getest door bezoekers van het demoveld van het bedrijf en door vele collega’s. Het was een groot succes, maar het idee werd daarna in de kast gezet. Tot januari 2019 toen ik de gelegenheid kreeg het idee door te starten. We hebben voor de naam Apio Snacks gekozen, omdat Apio Spaans is voor knolselderij.”

Timing
Het bedrijf is inmiddels alweer bijna een jaar verder. Margaret kijkt er tevreden op terug. “Afgelopen jaar is goed verlopen. De start van het bedrijf is eigenlijk spontaan geweest en de timing viel precies samen met de huidige trend rondom vegetarisch en veganistisch eten. Dat is een mooie samenloop van omstandigheden. Inmiddels zijn onze snacks te bestellen bij onder andere diverse restaurants, strandtenten en de bekende tapasrestaurantketen ’t Zusje.”

Kerstborrel
Apio Snacks richt zich voornamelijk op de horeca, al zitten er ook particuliere klanten tussen. Met het vooruitzicht op de kerstborrel hebben ook verschillende bedrijven belangstelling getoond. “We krijgen hele leuke reacties. De meeste mensen zijn verrast door de smaak. Ze verwachten het niet snel, maar knolselderij is eigenlijk gewoon heel lekker”, lacht Margaret. Het bedrijf hoopt het assortiment binnenkort dan ook uit te breiden met een tapaskroket.

“Met Apio Snacks hopen we de markt en consumptie van knolselderij verder te vergroten. Ik heb het idee dat de knolselderij echt in opkomst is: je ziet het steeds vaker in recepten terugkomen. We hopen dat de snacks ervoor zorgen dat de knolselderij wat bekender wordt en dat mensen gaan ontdekken hoe lekker en gezond die groente eigenlijk is”, sluit ze enthousiast af.

Voor meer informatie:
Margaret van Oers
Apio Snacks
T: 06-42509802
E: info@apiosnacks.nl  
W: www.apiosnacks.nl 

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.