Citronex huurt bananenrijperij van 4.000 m2 nabij Boekarest

Citronex zal vanaf februari 2020 een locatie gaan huren op het bedrijventerrein MLP Bucharest West. MLP werd bij het sluiten van deze deal wederom ondersteund door Dunwell, de grootste bedrijfsvastgoedmakelaar in Roemenië. 

In november tekende de handelaar in bananen, die worden verkocht onder het label Yellow, een contract voor de huur van een 4.000 m2 tellende bedrijfsruimte. 

"Roemenië maakt een periode van economische groei door en dit trekt steeds meer investeerders aan. We zijn begin 2019 aan dit project begonnen en omdat we het op speculatieve basis zijn gaan bouwen, kunnen we de faciliteit zo snel opleveren," zegt Agnieszka Góźdź, directeur van de verkoopafdeling van MLP.

Het familiebedrijf Citronex is al 31 jaar op de markt actief en begon ooit als AGF-handel. Tegenwoordig importeert en distribueert het bedrijf bananen, teelt het tomaten en is het eigenaar van een aantal benzinestations, hotels en restaurants. 

Bananen uit Colombia en Costa Rica worden door Citronex geleverd aan supermarktketens zoals Carrefour, Tesco en Biedronka in Polen, Tsjechië, Duitsland, Slowakije, Kroatië, Estland, Letland, Litouwen, Oekraïne en Hongarije. Sinds 2018 is het bedrijf ook op de Roemeense markt actief, vandaar dat het in 2020 een distributiecentrum in het MLP Bucharest West Logistics Park in gebruik zal nemen. 

"Het vinden van de juiste partner was heel belangrijk voor ons. De keuze voor MLP is te danken aan de vastberaden en snelle manier waarmee dit bedrijf problemen oplost en de redelijke prijzen die zij hanteert. MLP beschikt niet alleen over de expertise maar ook over de middelen om een complex project als dit te begeleiden," aldus Marek Szulc, project development manager bij YellowFreshFruits.

Fase één van het logistieke complex MLP Bucherest West beslaat 22.000 m2, waarvan 12.000 m2 al is opgeleverd en verhuurd. De resterende 10.000 m2 worden in januari 2020 opgeleverd. 

MLP Bucharest West is een logistiek complex dat uiteindelijk een oppervlakte van 99.000 m2 zal gaan beslaan. Het complex is zeer gunstig gesitueerd op slechts 15 km van de hoofdstad Boekarest en biedt direct toegang tot de randweg rondom de stad en de snelweg A1. 

Voor meer informatie:
Karolina Pokora-Malewska
MLP Group S.A.
Tel: (+48 22) 738 30 10, (+48) 600 333 287
Email: k.malewska@mlpgroup.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.