Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Johan Claes, Belgian New Fruit Wharf

“Schip met lychees uit Madagaskar eind volgende week verwacht”

Tholen – Eind volgende week komt het schip uit Madagaskar met lychees weer aan bij de Belgian New Fruit Wharf in Zeebrugge. “Vorig jaar kwamen er twee schepen met lychees uit Madagaskar bij ons lossen vanwege de protesten door de gele hesjes in Frankrijk. Dit jaar is dat terug het normale volume zijnde 1 schip”, vertelt Johan Claes van de Belgian New Fruit Wharf.

“Jaarlijks zijn er twee aanlopen van lychees met reeferschepen uit Madagaskar in Europa. In Zeebrugge komen de lychees binnen die voor de Noord-Europese markt bestemd zijn en in de haven van Sète in het zuiden van Frankrijk arriveren de lychees voor de Zuid-Europese markt”, aldus Johan. “Het schip volgende week zal zowel onderdeks als de containers bovendeks gelost worden en wij slaan de lychees op, vanwaar ze naar de klanten gaan. Het volume lychees uit Madagaskar komt is al jaren stabiel, de schepen zitten helemaal vol waardoor er niets meer bij kan.”

Drie deepsea container verbindingen
“Volgend jaar in 2020 krijgen we bij Belgian New Fruit Wharf/Belfruco in Antwerpen drie deepsea container verbindingen met Zuid Amerika met rechtstreekse aanlopen aan de kaaien van BNFW in Antwerpen. Dit is voor ons een grote stap vooruit. We krijgen twee rechtstreekse aanlopen van Maersk/Hamburg Süd en een speciale shortsea verbinding voor reefers van CMA CGM die ons rechtstreeks met Zuid-Amerika verbindt. Omdat de containers onmiddellijk naast het koelhuis zullen worden gelost, zullen de containers geen bijkomend transport nodig hebben van de containerterminal naar de opslagplaats wat een belangrijke tijd en geld besparing is”, besluit Claes.

Voor meer informatie:
Johan Claes
Belgian New Fruit Wharf
Kiwiweg 120
8380 Zeebrugge
+32(0)543 65 87
johan.claes@sea-invest.com    
www.sea-invest.com