Leon van den Hombergh, Frankort&Koning:

"Samenwerking met meloenenteler Agrolibano in Honduras zorgt voor perfecte aansluiting op Braziliaans seizoen"

Deze week is de samenwerkingsovereenkomst tussen Agrolibano en Frankort & Koning voor het komend seizoen opnieuw bevestigd. “We zijn zeer verheugd dat we dit partnership ook voor het komend seizoen weer vorm kunnen geven", aldus Leon van den Hombergh. “Deze partner in Honduras is al jaren professioneel op weg in de meloenenteelt en heeft ook voor komend seizoen fors geinvesteerd in post harvest treatments en in het verder optimaliseren van de meloenenteelt. Voor ons vormt dit een perfecte aansluiting op het Brasil-seizoen, waarbij we al jaren kunnen vertrouwen op de meloenen van deze partner."


Erik Bongaerts en Leon van den Hombergh namens Frankort&Koning en Keny Molina en Marlon Canales namens Agrolibano

"Tot aan de start van het Spaanse seizoen zullen er ruim voldoende Galia-, Cantaloupe- en gele meloenen op ons af komen. Maar ook de gestreepte Cantaloupe, hier vaak Charantais genoemd, worden steeds populairder op de Europese markt. De rustige klimatologische omstandigheden en de hele korte transittimes tussen Honduras en Rotterdam leveren een hele stabiele en betrouwbare meloen op in het vroege voorjaar", aldus Leon.

Agrolibano loopt voorop de milieuvriendelijk teelt, waarbij men ook nog eens haar verantwoordelijkheid neemt bij het leveren van een belangrijke maatschappelijke bijdrage in de regio. Wij verwachten de eerste meloenen alweer begin januari onder de vertrouwde merknaam Mike’s Melons, een mooi begin van 2020", besluit Leon.

Voor meer informatie:
Leon van den Hombergh
Frankort & Koning
+31 (0)77 3897 202
+31 (0)6 5123 8770
l.vdhombergh@frankort.nl 
www.frankort.nl

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.