Piqa Boo: peer met een felrode schil en exotische smaak

Een lang gevestigde Nieuw-Zeelandse hardfruitexporteur verwacht dat de vraag naar twee van zijn 'spannendste rassen' ook in 2020 weer sterk zal zijn.

Fern Ridge Fresh levert het perenras Piqa Boo en het appelras KORU, die de weg vrijgemaakt hebben voor de export van appelen en peren naar China en Zuidoost-Azië. 

Piqa Boo is een peer met een felrode schil en exotische smaak die  een omwenteling in de wereldwijde perencategorie teweeg heeft gebracht," begint Kurt Livingston, manager export sales and logistics. "De groeiende aantallen Piqa Boo-peren die in Nieuw-Zeeland worden geteeld, kunnen de vraag vanuit Azië niet bijbenen, die aangewakkerd wordt door de unieke kenmerken van dit perenras. KORU is een tweekleurige appel met een intens rode 'blos'. De smaak is honingachtig zoet met een licht zuurtje. Deze knapperige appel is geweldig goed te bewaren en heeft klanten over de hele wereld in 2019 aangenaam weten te verrassen. Dit appelras maakt zijn slogan 'Escape Ordinary' meer dan waar en vandaar dat de vraag in de aanloop naar 2020 flink toeneemt."

Hij voegt eraan toe dat de geringe Chinese appeloogst in 2018 vorig seizoen ook zeker heeft bijgedragen aan de goede vraag naar Nieuw-Zeelandse appelen.

"De reacties van de internationale markten vormen een afspiegeling van het geweldige seizoen 2019. NZ Queen, KORU en Piqa Boo sprongen eruit vanwege hun kwaliteit en smaak," zegt Livingston. "In 2020 rekenen we op grotere maten dan in 2019, wat te danken is aan de lagere temperaturen tijdens de bloei. Het begint nu weer warmer te worden (de zomer is in aantocht) en het fruit kan profiteren van gunstige groeiomstandigheden."

Het in Hastings gevestigde bedrijf exporteert al sinds 1997 de beste Nieuw-Zeelandse appelen, afkomstig van een aantal van de grootste telers die zich over het land verspreid bevinden in onder meer Hawkes Bay, Nelson, Timaru, Central Otago en Gisborne. 

"Hern Ridge Fresh richt zich op het verladen van vers fruit direct van de teler naar de klant zodat de klant een zo vers mogelijk product ontvangt," legt Livingston uit. "Fern Ridge Fresh werkt vooral samen met familiebedrijven, telers en verpakkers die al generaties lang in de sector actief zijn en ernaar streven de internationale markt van het beste fruit te voorzien." 

Fern Ridge Fresh ziet een forse groei in Vietnam, China en de omliggende Aziatische markten. Volgens Livingston wordt deze groei met name aangejaagd door Piqa Boo, KORU en NZ Queen. 

"Deze markten bieden interessante nieuwe mogelijkheden om te diversifiëren en hebben tot dusver goed gereageerd op de nieuwe smaken en rassen die Fern Ridge Fresh aanbiedt," zegt hij. "In 2020 zal Fern Ridge Fresh de kans krijgen om nieuwe afzetkanalen te verkennen met haar voornaamste rassen. Als je het nog niet gedaan hebt, dan is het zeker aan te raden de nieuwe smaaksensatie van Piqa Boo te ervaren. Je zult ervan versteld staan en deze peer zal snel tot je favorieten gaan behoren."

Het bedrijf is van mening dat Nieuw-Zeeland unieke rassen te bieden heeft en nieuwe standaarden creëert voor smaak en externe kwaliteit. De rassen worden speciaal ontwikkeld om aan de behoeften van de wereldwijde consumenten te beantwoorden. 

"De premium kwaliteit van deze in Nieuw-Zeeland ontwikkelde en geteelde rassen zorgen voor een sterke vraag en geweldige feedback van de markt, met name in Azië," vertelt Livingston. "Nieuw-Zeeland heeft internationaal een 'schoon en groen' imago maar het is niet alleen deze reputatie die de vraag naar onze groenten en fruit aanwakkert. Nieuw-Zeeland is namelijk ook toonaangevend op het gebied van voedselveiligheid. Alle groenten en fruit die Nieuw-Zeeland exporteert, worden met de grootste zorg geteeld, waarbij strenge, internationaal erkende standaarden worden gehanteerd. Nieuw-Zeeland houdt zich aan de hoogste normen voor maatschappelijke verantwoordelijkheid, die garanderen dat alle arbeiders met respect worden behandeld en een leefbaar loon ontvangen."  

Fern Ridge Fresh levert ook de rassen Pink Lady, Granny Smith, NZ Rose, Fuji, Braeburn, Red Delicious en Royal Gala-rassen.

 

Voor meer informatie:
Kurt Livingston
Fern Ridge Fresh
Phone: +64 6 651 2646
produce@fernridgefresh.nz
www.fernridgefresh.nz


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.