"De aanwezigheid van Citrosol op het congres was een groot succes", zei Benito Orihuel, directeur van Citrosol. "Er was veel interesse voor onze wetenschappelijke presentatie en voor het seminar getiteld 'Een industriële benadering om de houdbaarheid van citrus te verlengen'. Het seminar onderzocht benaderingen om één van de grootste problemen aan te pakken waarmee citrustelers en -exporteurs te maken hebben – het feit dat citrus zeer gevoelig is voor bederf, wat kan leiden tot aanzienlijke economische verliezen voor alle betrokkenen in de voorraadketen. Citrosol merkte op dat slechts één besmette vrucht in verpakkingsnetten kan leiden tot het verlies van 30-35 vruchten.
Alsof het probleem nog niet veeleisend genoeg is, hebben consumentenovertuigingen en NGO-campagnes geleid tot de beperking van het gebruik van conventionele fungiciden, waardoor de Maximum Residue Level (MRL)-vereisten de norm in heel Europa werden.
Na veel onderzoek kwam Citrosol tot de conclusie dat het dilemma van de citrussector grotendeels kan worden opgelost door "de chronische variabiliteit die de huidige formules, systemen en applicatiemethoden generen in verpakkingshuizen, te elimineren." Het elimineren van chronische variabiliteit kan worden bereikt door de chemische behandelingsformules en fungicidesuspensie in watertanks te verbeteren.
Innovatieve oplossingen
Met zijn Zero Spillage System behoudt Citrosol de consistentie van fungicidebehandelingen voor een heel seizoen, terwijl het tegelijkertijd verspilling vermijdt, wat betekent dat hetzelfde mengsel effectief steeds opnieuw kan worden gebruikt. Andere mogelijke problemen, zoals de vorming van slib en zand, worden ook constant verwijderd tijdens elke behandeling.
De presentatie wees ook op de dringende behoefte om alternatieve controlemethoden tegen na-oogstziekten te vinden na de druk van consumentengroepen om de residuen van beschermingsmiddelen op verse groenten en fruit te verminderen. Om aan zulke behoeften te voldoen, belichtte Citrosol zijn recente ontwikkeling van producten zoals FORTISOL Ca+, dat P- en Ca-zouten gebruikt tijdens de na-oogst om de natuurlijke weerstand van het fruit te stimuleren.