Amerikaanse retailomzet herstelt zich in oktober
Na een matige periode heeft de Amerikaanse retailomzet zich in oktober weten te herstellen. Het ministerie van Handel meldde dat de retailomzet in oktober met 0,3% toenam. Jaar op jaar komt de toename neer op 3,1%. In september nam de retailomzet nog af met 0,3%, waarmee de zwakste maand sinds februari een feit was. Volgens het ministerie hebben Amerikanen meer uitgegeven aan auto's. Ook is er meer besteed via online kanalen. De uitgaven van consumenten werden echter tegen gehouden door de hogere importtarieven die in september zijn ingezet voor producten uit China en de daarmee gepaard gaande onzekerheid binnen de sector.
Bron: https://www.nasdaq.com

VS: Walmart heeft toename in online kwartaalomzet
Walmart had in de Amerikaanse thuismarkt in het afgelopen kwartaal een toename in zijn online omzet. De online omzet steeg in de afgelopen periode met 41%. De directe online concurrent van Walmart, Amazon, had een toename van slechts 24%. Ondanks de snellere groei moet Walmart echter nog steeds een forse inhaalslag maken om Amazon bij te benen.
Bron: https://www.fool.com   

VS: Ahold-Delhaize dochterondernemingen werken samen aan online kanalen
Twee dochterondernemingen van Ahold-Delhaize USA, namelijk Giant Food Stores en Peapod Digital Labs, gaan samenwerken aan online retailkanalen. De twee zusterbedrijven ontwikkelen samen het merk GIANT DIRECT voor thuisbezorging en afhaaldiensten bij Giant-winkels. Het merk gebruikt de slogan "Direct from us, to you". Specifiek wordt hierbij gebruik gemaakt van de naamsbekendheid van GIANT Food Stores en de logistieke capaciteiten van Peapod Digital Labs. De samenwerking tussen Giant Food Stores en Peapod Digital Labs is te vergelijken hoe veel Amerikaanse ketens hun online diensten mogelijk maken met online platforms van andere bedrijven, zoals Shipt en Instacart.
Bron: https://www.forbes.com

VS: Whole Foods sluit leaseovereenkomst voor winkel in Washington
Broad & Washington LLC, dat een dochteronderneming is van de Insight Property Group, heeft een leasecontract voor 20 jaar getekend met Whole Foods. De overeenkomst heeft betrekking op een winkel met een oppervlak van iets meer dan 4.600 vierkante meter. De winkel bevindt zich in Falls Church, dat vlakbij Washington ligt.
Bron: https://fcnp.com

Kameroen: retailer Jumia stopt met e-commerce
De online retailer Jumia Technologies heeft zijn activiteiten via het eigen online e-commerce-platform in Kameroen stopgezet. Volgens Jumia sloten deze activiteiten niet goed aan bij de Kameroense markt. Nadat bekend werd dat Jumia zich qua online retail uit Kameroen terug wilde trekken, is de aandelenkoers gedaald tot een dieptepunt van $4,96 (€4,48). Jumia is wel van plan om producten te blijven leveren aan handelaren en andere retailers in Kameroen via het webportaal Jumia Deals.
Bron: https://www.reuters.com  

VK: Boris Johnson belooft mogelijk lagere belasting voor huurders
Boris Johnson heeft beloofd om na een evaluatie van de Britse economie mogelijk lagere belastingtarieven te introduceren voor bedrijven die vastgoed huren. Mits Johnson in december wordt herkozen als premier, zou dit in het voordeel kunnen zijn van veel retailers. Op dit moment heeft Boris Johnson volgens prognoses een kans van 60% om de verkiezingen te winnen.
Bron: https://www.proactiveinvestors.co.uk/   

Lidl verhoogt lonen in Ierland
Lidl gaat voor zo'n 800 werknemers in Ierland de lonen verhogen. Het minimumloon van Ierland staat op dit moment officieel op €9,80. Lidl wil echter een eigen minimum loon hanteren van €12,30 per uur. De loonsverhoging heeft betrekking op ongeveer 15% van alle werknemers in Ierland.
Bron: https://www.irishmirror.ie  

Britse supermarkten stoppen met zwarte plastic bakjes
Een aantal grote Britse supermarktketens, waaronder Waitrose, Tesco, Sainsbury’s en Asda, gaan stoppen met het gebruik van zwart plastic om het eigen huismerk te verpakken. De zwarte plastic bakjes staan erom bekend dat ze moeilijk te recyclen zijn. Binnen de komende drie maanden moet het gebruik van deze plasticsoort zijn gestopt. Onlangs meldde Morrisons voor het eerst dat het bedrijf 4.000 ton van zijn verpakkingsmateriaal recyclebaar wil maken.
Bron: https://www.dailymail.co.uk