Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Grote Britse supermarktketens verliezen marktaandeel aan kleine concurrenten

VK: Tweede Aldi-vestiging in Willenhall
Aldi gaat in de Engelse stad Willenhall een tweede supermarkt openen. De nieuwe vestiging krijgt een oppervlak van 1.254 vierkante meter en zal op 5 december zijn deuren openen. Eerder werd in augustus al een Aldi locatie in Willenhall geopend.
Bron: https://www.expressandstar.com

Australië: Caltex en Woolworths beginnen nieuwe winkelketen
De Australische retailgroep Woolworths is samen met Caltex een nieuwe winkelketen begonnen. De eerste vestiging van deze keten is onlangs geopend in North Ryde, een voorstad ten noordwesten van Sydney. De 24-uurswinkel is de eerste vestiging van in totaal 250 locaties die in de komende jaren verspreid over Australië zullen worden geopend.
Bron: https://www.news.com.au

Frankrijk: Carrefour verkoopt online winkel aan Shopinvest
De Franse supermarktketen Carrefour heeft aangegeven bereid te zijn om het online retailplatform Rue du Commerce te verkopen aan Shopinvest. Carrefour kreeg zelf Rue du Commerce in 2016 in handen. Shopinvest heeft bij Carrefour een aanbod gedaan voor overname van 100% van het aandelenkapitaal van Rue du Commerce.
Bron: https://tamebay.com

Grote Britse ketens verliezen marktaandeel aan kleine concurrenten
Tesco, Asda, Sainsbury's en Morrisons, oftewel de vier grootste supermarktketens van het Verenigd Koninkrijk, zijn in het afgelopen jaar marktaandeel kwijtgeraakt aan kleinere concurrenten. Dit blijkt uit nieuwe statistieken van het marktonderzoeksbureau Kantar. Van de kleinere supermarktketens maakte Ocado de sterkste opmars. Ook Aldi, Lidl en een aantal zelfstandige supermarkten namen toe in marktaandeel.
Bron: https://news.yahoo.com

Australië: "Coles optreden tegen moderne slavernij"
Australische actievoerders oefenen druk uit op Coles om in actie te komen tegen moderne slavernij binnen de Australische landbouwsector. Volgens de actievoerders is op sommige agrarische bedrijven sprake van wantoestanden. Werknemers krijgen hun loon niet uitgekeerd of worden mishandeld. De actievoerders zijn van mening dat Coles hiertegen op moet treden door kritisch te kijken naar de eigen leveringsketen. De actievoerders presenteerden een resolutie tijdens de jaarlijkse vergadering van aandeelhouders, die onlangs door Coles werd gehouden.
Bron: https://www.theguardian.com

Aldi begint 2020 in VS met bijna 2.000 winkels
Aldi begint het nieuwe jaar met een Amerikaans winkelnetwerk van bijna 2.000 vestigingen. In de periode van 2008 tot 2018 wist de Amerikaanse tak van de Duitse discountketen het netwerk in omvang te verdubbelen. Deze groei zet zich nog steeds voort. In november worden twintig nieuwe vestigingen geopend en in december nog eens negen locaties. Op dit moment heeft Aldi verspreid over heel de VS 1.963 filialen. In juni 2017 heeft Aldi een vijfjarenplan opgesteld met als doel om met het einde van 2022 in totaal 2.500 Amerikaanse vestigingen in bedrijf te hebben.
Bron: https://storebrands.com

Bescheiden winstgroei voor Walmart in derde kwartaal
Walmart zal zeer binnenkort zijn resultaten over het derde kwartaal bekend maken. Tegelijkertijd zal de retailgroep zijn winstverwachting voor de feestdagen en het komende fiscale jaar nader toelichten. Analisten verwachten met betrekking tot het derde kwartaal een bruto winst van $3.176mld (€2,9mld), tegenover het resultaat van $3,171mld (€2,8mld) in dezelfde periode van het jaar ervoor.
Bron: https://talkbusiness.net 

Amazon opent eerste supermarkt in Californië
De e-commercegigant Amazon is van plan om zijn aanwezigheid in de fysieke retailsector verder uit te breiden met een nieuwe supermarkt in Californië. Volgens woordvoerder Pia Arthur gaat de supermarkt volgend jaar in bedrijf. De winkel komt te staan in de wijk Woodland Hills in Los Angeles. De nieuwe winkel geeft een indicatie van de plannen van Amazon met de Amerikaanse supermarktsector, die een waarde heeft van bijna $800mld (€726,9mld).
Bron: https://www.retail-insight-network.com

Lidl breidt uit in North Carolina
Lidl gaat zijn Amerikaanse winkelnetwerk uitbreiden in North Carolina. Eerder dit jaar heeft het stadsbestuur van Apex toestemming gegeven voor de plannen van een nieuwe Lidl-vestiging. De locatie krijgt een oppervlak van iets minder dan 2.695 vierkante meter en zal worden opgebouwd vlakbij een wegenknooppunt ten oosten van het centrum van de stad.
Bron: https://www.bizjournals.com 

Publicatiedatum: