Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Italië is een soort vuilnisbelt geworden voor vers fruit"

"Een doos bananen zou minimaal €20,- moeten kosten, maar de prijzen schommelen momenteel rond de €15,-. Een paar weken geleden bereikten ze in Rusland $26 per doos en we blijven ons afvragen waarom de beste bananen vaak naar Oost-Europa en het Midden-Oosten worden verzonden in plaats van binnen Italië."

Bovenstaande is het betoog van Alessandro Del Bello, een speler in de sector die zijn best doet om rond te komen, banen en inkomsten te bieden aan gezinnen en hoogwaardige gewassen te verkrijgen.

"Helaas stevenen we in Italië af op een prijzenoorlog, vooral onder retailers die bereid zijn een compromis te sluiten over kwaliteit in de hoop deze oorlog te kunnen winnen. Ze geven de voorkeur aan bananen van mindere kwaliteit zolang ze maar minder hoeven te betalen. En dit geldt voor al het verse fruit, niet alleen voor bananen", zegt Dal Bello.

Zoals bekend weegt een doos met bananen standaard 40 pond (18,14 kg), maar in Italië is dit vaak meer dan 19 kg. Toch zijn er altijd mensen die om kortingen vragen.

"De beste bananen uit Ecuador worden steeds vaker naar Rusland gestuurd, waar een enorme markt is die bereid is te betalen voor hoge kwaliteit. De beschikbaarheid is over het algemeen laag in deze tijd van het jaar en de bananen komen uit Costa Rica en Colombia."

"Ik ben erg teleurgesteld en ook bezorgd, niet alleen als het gaat om bananen. Italië is een soort vuilnisbelt geworden voor landen die goed georganiseerd zijn op commercieel niveau. Wanneer ze een overschot hebben of bepaalde gewassen tegen een lage prijs, sturen ze het naar ons omdat ze altijd iemand vinden die het wil kopen, al was het maar om hun buren te ergeren. We doen onszelf liever pijn dan dat we elkaar iets gunnen", concludeert Dal Bello.

Voor meer informatie:
Dal Bello SIFE
Corso Stati Uniti 23 
35127 Padova (PD) - Italië
Tel.: +39 049 8703000
Email: direzione@sife.it 
Web: www.dalbellosife.com 

 

Publicatiedatum: