Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Organisatie verandert indeling

Fruit Logistica 2020 presenteert plannen

Fruit Logistica 2020, hét evenement voor de versproductensector, kan dit jaar rekenen op exposanten uit meer landen dan ooit tevoren. De organisatie zet zich daarnaast in voor een programma vol evenementen en een verbeterde hallenindeling, waardoor het volgens het evenement nog gemakkelijker wordt om nieuwe contacten in de wereldwijde groenten- en fruitsector te leggen.

Op de beurs zijn bedrijven uit alle schakels van de bevoorradingsketen vertegenwoordigd: van telers en exporteurs tot importeurs, groot- en kleinhandelaren; van specialisten op het gebied van de fokkerij en gewasbescherming tot deskundigen op het gebied van technologie en verpakkingen; van transport- en logistieke bedrijven tot marketingbureaus en certificatiedienstverleners. Met de presentatie van een vele nieuwe producten, diensten en ideeën biedt het evenement ook mogelijkheden voor een nieuwe zakenreis naar bijna alle uithoeken van de wereld.

Ecuador is dit jaar het officiële partnerland van de Fruit Logistica. Het land brengt nieuwe en veelbelovende producten op de markt zoals Inca bessen, tamarillo's, zuurzak en blauwe bessen uit de Andes. In feite heeft elk land dat aanwezig is in Berlijn iets nieuws te bieden, aldus de organisatie. De bezoekers moeten uitkijken naar appelen met rozerood vruchtvlees, een oranje schil en een tropische smaak, naar slablaadjes die tegelijkertijd dienen als opscheplepel, naar miniatuur meloenen die in uw handpalm passen en nog veel meer.

Verandering in de indeling
Fruit Logistica kondigt daarnaast een verbeterde indeling aan die specifieke landen en segmenten samenbrengt. Hierdoor moet de beurs overzichtelijker worden en beter verkenbaar. Voor de eerste keer zullen daarom ditmaal vele van de belangrijkste internationale exposanten - waaronder BayWa, Edeka, Fresh Del Monte, GlobalGAP, SanLucar en Zespri en een sterk Belgisch contingent dat wordt vertegenwoordigd door VLAM - samen aanwezig zijn in Hall 27. Als grootste tentoonstellingsruimte op het terrein van de Messe Berlin beschikt deze onlangs opgeleverde arena over een speciale ingang met taxi- en busverbindingen en een snelle toegang tot verschillende andere hallen.

De bezoekers kunnen vlakbij in Hall B een groter aantal producten en diensten uit Zuidoost-Europa en het Middellandse Zeegebied ontdekken. De organisatie zag een aanzienlijke toename van het aantal bedrijven uit deze twee regio’s, een teken van hun toenemende belang op de internationale markt van versproducten.

Ondertussen zal het grootste land (gemeten naar het aantal exposanten op de Fruit Logistica) Italië aanwezig zijn in drie aaneengesloten hallen. Hierdoor wordt het voor degenen die willen weten wat het Italiaanse schiereiland te bieden heeft overzichtelijker.

Lezingen en seminars
Daarnaast verkent een line-up van lezingen en seminars de verschillende trends die vandaag de dag bepalend zijn voor de versindustrie. Op 4 februari lanceert het multimedia innovatie event Fruitnet World of Fresh Ideas het nieuwste Fruit Logistica Trend Report dat een uitgebreide gids bevat met alle duurzaamheidsaspecten in de versproductensector en onderzoekt hoe de industrie in de toekomst kan verduurzamen.

Tijdens de beurs zelf wordt het programma voortgezet bij de Tech Stage, Logistics Hub, Future Lab en het Fresh Produce Forum. Dit met sprekers die uitleg geven over hoe de versproductensector het gebruik van natuurlijke hulpbronnen kan minimaliseren, bijvoorbeeld door de uitstoot van kooldioxide te verminderen of door het onderzoek naar duurzamer vormen van verpakkingen die gebruik maken van alternatieve en zelfs organische materialen. Vervolgens organiseert een gloednieuwe Career Network ruimte op vrijdag 7 februari speciale lezingen met betrekking tot werving en loopbaanontwikkeling. Ook keert het vorig jaar populaire Start-up Stage terug met de presentatie van de meest talentvolle nieuwe ondernemingen.

Bezoekers kunnen een ticket voor de Fruit Logistica 2020 kopen bij de online ticketshop van het evenement of bij één van de landenvertegenwoordigers van de Fruit Logistica. 

Voor meer informatie:
Fruit Logistica
W: www.fruitlogistica.com

Publicatiedatum: