Francesco Cera, directeur van de groothandelsmarkt van Padua, Maap, komt na afloop van de beurs Fruit Attraction met een voorstel. Dit is vrij bijzonder omdat de meeste bezoekers vaak niet met concrete voorstellen komen, maar liever hun gal spuwen.

Francesco Cera

"Ik heb een voorstel waarmee ik me richt op de drie belangrijkste beurzen waaraan we deelnemen, namelijk Fruit Logistica in Berlijn, Fruit Attraction in Madrid en Macfrut in Rimini. De derde dag is het minst bezocht. Vaak zijn veel bezoekers al naar huis, dus ik stel voor om de evenementen terug te brengen tot twee dagen. Ik geloof dat bedrijven dit zouden waarderen omdat dit de kosten zou verlagen en het personeel kan sneller weer aan het werk gaan zonder tijd te verspillen", zegt Francesco Cera.

"En zelfs al zouden de kosten van het huren van de ruimte onveranderd blijven in vergelijking met een dag minder, zou het nog steeds een besparing zijn wat betreft personeel."

Een aantal jaren geleden werd er door de beurs in Madrid geanticipeerd op de start van de beurs op dinsdag, maar dit leidde niet tot de verwachte resultaten wat betreft een grotere continuïteit in de bezoekersstroom.