Op bezoek bij aardappeltelers René en Jorg Buth

Lidl organiseert Aardappel-Oogstfeest op 19 oktober

Tijdens het gratis Lidl Oogstfeest op zaterdag 19 oktober openen aardappeltelers René Buth en zijn zoon Jorg uit Dirksland hun deuren. Op het Aardappel-Oogstfeest kunnen aanwezigen het aardappelveld bezoeken en meer te weten komen over de herkomst van de aardappel. Van 10.00 tot 17.00 uur worden er activiteiten georganiseerd zoals rondleidingen, aardappelen rooien, van aardappel tot friet, food & drinks plein en diverse kinderfestiviteiten.


Jorg en René Buth

3,5 miljoen aardappelen
Aardappelen van Lidl komen onder meer van de familie Buth uit Dirksland, waar Lidl al 20 jaar mee samenwerkt. In de jaren 80 nam René Buth de boerderij van zijn ouders over en zet daarbij een familietraditie voort die generaties teruggaat. Het akkerbouwbedrijf beschikt over 200 hectare land, waarvan 70 hectare wordt gebruikt voor de aardappelteelt. De aardappelen worden ieder jaar rond april in de buitenlucht gepoot. In oktober oogsten René en Jorg zo’n 3,5 miljoen aardappelen.

Lidl Oogstfeesten 
De supermarktketen werkt al jaren met vaste Nederlandse leveranciers die op Hollandse bodem groenten en fruit telen. Lidl merkt dat haar klanten steeds meer geïnteresseerd zijn in de oorsprong van de producten. Daarom organiseert de keten samen met haar telers het hele jaar diverse Oogstfeesten. Tijdens het Oogstfeest kunnen klanten zien waar de producten in Nederland vandaan komen. Naast het vertellen van de herkomst van het product worden er verschillende leerzame activiteiten georganiseerd.

Het Aardappel-Oogstfeest vindt plaats op zaterdag 19 oktober van 10.00 tot 17.00 uur aan de Oudelandsedijk 8 in Dirksland.

Voor meer informatie:
Lidl
www.lidl.nl/oogstfeest  


 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.