Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Appelen, bananen en druiven in top-drie

Top-11 populairste fruit in Duitsland

Vers fruit is niet alleen gezond, maar ook lekker. De Duitsers eten per persoon volgens het 'Bundesamt für Ernährung und Landwirtschaft' 69,5 kilogram fruit per jaar. De verkoopcijfers van vers fruit en marktfruit worden regelmatig geanalyseerd, om gebaseerd hierop de consumptie per hoofd van de bevolking te berekenen. Deze cijfers laten zien welke fruitsoorten de Duitsers het liefste eten. 

1. Appelen
Per persoon eet men jaarlijks 21,3 kilogram appelen.

2. Bananen
Per persoon eet men jaarlijks 12,4 kilogram bananen.

3. Druiven
De druivenconsumptie ligt op 5,3 kilogram per persoon per jaar.

4. Perziken
Per persoon eet men jaarlijks 3,9 kilogram perziken.
Perziken kunnen ook in Duitsland geteeld worden, echter speelt Duitsland een eerder ondergeschikte rol bij de wereldwijd grootste perziktelers. Perziken worden overwegend als vers fruit of conservenfruit verkocht.

5. Aardbeien
Per persoon eet men jaarlijks 3,5 kilogram aardbeien. In Duitsland oogstte men in 2018 meer dan 140.000 ton aardbeien. Daarnaast importeerde men nog 103.000 ton.

6. Bessen
Per persoon wordt er jaarlijks 3,1 kilogram bessen (blauwe bessen, vlierbessen, duindoornbessen en andere bessen zoals cranberry's)  geconsumeerd.

7. Peren
Per persoon wordt er jaarlijks 2,6 kilogram peren geconsumeerd

8. Kersen
Per persoon eet men jaarlijks 2,2 kilogram kersen. In Duitsland worden zure kersen vooral in Rheinland-Pfalz, Sachsen en Thüringen geteeld. In totaal wordt er zo jaarlijks in Duitsland meer dan twintigduizend ton van geoogst.

9. Rode bessen, kruisbessen, bramen en frambozen
Per persoon eet men jaarlijks 1,9 kilogram rode bessen, kruisbessen, bramen en frambozen. Duitsland neemt met een oogst van dertienduizend ton de vierde plaats in wat betreft de wereldproductie van rode bessen.

10. Pruimen
Per persoon eet men jaarlijks 0,9 kilogram pruimen. In Duitsland stamt circa 71 procent van de oogst uit Baden-Württemberg en Rheinland-Pfalz.
In totaal worden er wereldwijd meer dan 12 miljoen pruimen per jaar geoogst.

11. Abrikozen
Per persoon wordt er jaarlijks 0,9 kilogram abrikozen geconsumeerd.

Publicatiedatum: