Mission Produce presenteert innovatieve houdbaarheidsoplossing voor avocado's

Mission Produce heeft aangekondigd dat het tijdens de aanstaande PMA Fresh Summit haar nieuwste oplossing zal presenteren: een technologie waarmee de houdbaarheid van avocado's kan worden verlengd en voedselverspilling wordt voorkomen. Deze 'post-harvest'-oplossing werd ontwikkeld door Hazel Technologies waarmee Mission Produce eerder dit jaar is gaan samenwerken. 

"Hazel Technologies heeft deze innovatieve oplossing voor de avocado-toeleveringsketen ontwikkeld om de kwaliteit van het product zolang mogelijk te behouden en de consument een ongeëvenaarde smaakervaring te kunnen bieden," aldus Aidan Mouat, directeur van Hazel Technologies. De technologie bestaat uit een biologisch afbreekbare inleg ter grootte van een muntstuk in de verpakking, die de rijping van de avocado vertraagt door de atmosfeer in de verpakking te reguleren en de respiratiegraad van het fruit te verminderen. 

 

Het afgelopen jaar heeft Mission Produce het product (dat de bijnaam AVOLAST kreeg) getest binnen haar wereldwijde toeleveringsketen. "Door AVOLAST te integreren, kunnen we de houdbaarheid en kwaliteit van avocado's in de hele keten verbeteren. Geen enkele andere oplossing biedt deze mogelijkheid," aldus Patrick Cortes. Hij voegt eraan toe dat de technologie eenvoudig toe te passen is. "AVOLAST kan afgestemd worden op de behoeften van de klant of infrastructuur, net zoals ons rijpprogramma," aldus Cortes. 

Volgens Mission Produce zullen niet alleen klanten voordeel hebben van deze oplossing maar zal de technologie ook bijdragen aan de strijd tegen voedselverspilling. "We schatten dat sinds 2018 de verspilling van 59 mln kilo verse AGF voorkomen is dankzij onze oplossingen," zegt Mouat. "Dit vertaalt zich ook naar een besparing van meer dan 100.000 ton CO2-emissies. Nu het probleem van voedselverspilling steeds verder toeneemt, is het belangrijk dat bedrijven als Mission Produce hun verantwoordelijkheid nemen door te voorkomen dat fruit verloren gaat."

Voor meer informatie:
Denise Junqueiro
Mission Produce, Inc.
Ph: +1 (805) 981-3650
djunqueiro@missionproduce.com
www.missionproduce.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven