Tholen – “We hebben dit jaar een wat lastige druivenmarkt. Momenteel hebben we eigenlijk alle soorten druiven binnen, maar het is niet gemakkelijk om goede kwaliteit druiven te vinden”, vertelt Henk Vlaeminck van Van Dijk Foods Belgium. “De kwaliteit seedless variëteiten is over het algemeen oké, maar de druiven uit Sicilië hebben dit jaar best wat kwaliteitsproblemen.”

“De vraag naar druiven is dit jaar goed tot zeer goed. Dikke druiven verkopen zeer goed, maar ook de vraag naar seedless is dit jaar weer toegenomen. De vraag naar gewone druiven met pit valt daarentegen wat tegen”, aldus Henk. “Als gevolg van de goede vraag liggen de prijzen van de seedless druiven rond de 3 euro de kilo. De goede kwaliteit druiven met pit liggen rond de 2,20 en 2,40 euro de kilo.”

Citrus
Naast het druivenseizoen is ook het citrusseizoen weer aan het losbarsten. “De bladclementines beginnen volle bak te lopen. De vraag neemt toe en over de kwaliteit mogen we niet klagen. We horen dat er hier en daar wel wat problemen qua kwaliteit op de markt zijn, maar het product dat wij binnen hebben is mooi van kleur, goed van smaak en lekker sappig”, vervolgt Vlaeminck.

“Normaal gezien zijn de eerste citrusvariëteiten kwalitatief een stuk minder, maar wij zijn twee weken later gestart en zeer tevreden over het product. De appelsienen verwachten we iets later dit jaar, eind oktober horen we zeggen. Maar ook de persappelsienen worden later verwacht, halverwege tot eind november. Het persimmonseizoen begint ook te lopen. De vraag en het aanbod trekt langzaam weer aan”, besluit Henk.

Voor meer informatie:
Henk Vlaeminck
Van Dijk Foods Belgium
Kempenarestraat 50
2860 Sint-Katelijne-Waver
+32 15 55 65 61
henk@vdfb.be
www.vandijkfoods.be