Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Vraag naar avocado blijft toenemen: Hoe creëer je een continue aanvoer?

De laatste jaren floreert de avocadomarkt dankzij de groeiende, wereldwijde populariteit van het fruit. Volgens Juan Escocia van Avocados Aguirre is het bijna onmogelijk om aan de stijgende vraag te beantwoorden. "Momenteel is het afzetten van avocado's geen probleem want het fruit 'verkoopt zichzelf'. Het probleem waar we nu tegenaan lopen, is het creëren van een doorlopende aanvoer om in deze sterke vraag te kunnen voorzien. Het afgelopen decennium is de populariteit van avocado's exponentieel gestegen en hierdoor zijn er overal ter wereld nieuwe teeltgebieden ontstaan. Tien jaar geleden produceerde Mexico 90% van alle avocado's maar nu groeit de sector ook in delen van Latijns-Amerika, Afrika, Nieuw-Zeeland en Australië. Er worden zelfs in China avocado's geteeld. Wij weten echter uit ervaring dat dit nog niet voldoende zal zijn om aan de vraag te beantwoorden," zegt Juan.

Avocados Aguirre is gespecialiseerd in het verpakken en exporteren van avocado's. Het bedrijf bevindt zich in de Mexicaanse staat Jalisco en werkt samen met telers in de staten Jalisco en Michoacán. Juan: "Michoacán is de grootste avocadoproducent in Mexico en is goed voor bijna 80% van alle avocado's die in Mexico worden geteeld. Jalisco is de tweede belangrijkste producent. We zijn dus zeer  strategisch gepositioneerd. Jalisco heeft geen toegang tot de Amerikaanse markt of China. Vandaar dat Japan, Canada en Europa onze voornaamste exportmarkten zijn. Momenteel werken we nauw samen met APEAJAL, een vereniging van telers en verpakkers in de staat Jalisco, om aan alle eisen te voldoen die nodig zijn om toegang tot de Amerikaanse en Chinese markt te krijgen."

Hoewel Mexicaanse telers jaarrond avocado's kunnen telen, hebben zij wel te maken met een hoog- en laagseizoen. Juan: "We staan nu aan het begin van het hoogseizoen, dat nog tot half maart zal duren. In deze periode zijn de aantallen het grootst en zullen de prijzen dalen onder invloed van het hogere aanbod. Ons seizoen vult dat van Peru en Colombia aan. Ons laagseizoen is dus voor hen het hoogseizoen. Dit houdt de markt in evenwicht. Zelfs tijdens het hoogseizoen is de vraag sterk. Sommige markten, waaronder Japan en Europa, hebben een voorkeur voor Mexicaanse avocado's, zelfs wanneer we in het laagseizoen een beperkt beschikbaarheid hebben. Ze zijn bereid dan hogere prijzen voor het product te betalen. Mexicaanse avocado's hebben een goede reputatie op de markt."


Avocado's van Avocados Aguirre in een supermarkt in Hongkong.

De aanvoer is dit jaar stabiel en vergelijkbaar met vorig jaar. De avocadotrend blijft sterk en het bedrijf onderzoekt daarom mogelijkheden om haar markten uit te breiden. "Dit jaar willen we markten in het Midden-Oosten ontwikkelen. We hebben bezoeken gebracht aan landen zoals Turkije, Koeweit en Dubai omdat we meer van onze producten naar deze landen willen exporteren. We werken bovendien nauw samen met onze partners in Hongkong om ook daar de markt verder te ontwikkelen. De transittijd naar deze bestemming is echter lang, namelijk 38 dagen, vandaar dat we gebruikmaken van een speciale behandeling voor de avocado's worden verpakt om er zeker van te zijn dat ze de markt in goede conditie bereiken. We kijken ernaar uit om volgend seizoen nog verder uit te breiden," zegt Juan tot slot. 

 

Voor meer informatie: 
Juan Escorcia
Avocados Aguirre
Tel: +1 619 365 7694
Email: jescorcia@avocadosaguirre.com 
www.AvocadosAguirre.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven