Nieuwe mobiele app maakt traceerbaarheid voedsel mogelijk

iTradeNetwork, leverancier van intelligente oplossingen voor de voedsel- en drankensector, heeft aangekondigd een pilot uit te voeren voor telers en verladers van risico-gevoelige versproducten voor de introductie van de verbeterde iTracefresh applicatie voor het traceren van voedingsproducten. Dit betekent een belangrijke stap in de richting van sectorbrede traceerbaarheid en het realiseren van een veilige, transparante voedseltoeleveringsketen. 

De toeleveringsketen van versproducten staat voor serieuze uitdagingen: jaarlijks worden zo'n 48 mln Amerikanen ziek als gevolg van door voedsel overgedragen ziekteverwekkers. Ieder jaar vinden er om en nabij de 700 terugroepacties plaats, die de sector gemiddeld zo'n €9,1 mln per 'recall'kosten. Slechts 33% van de Amerikaanse consumenten geeft aan vertrouwen te hebben in de veiligheid van  voedsel. Alle partijen zijn het er dan ook over eens dat het bereiken van sectorbrede traceerbaarheid prioriteit heeft en hier komt iTrade om de hoek kijken. 

Dankzij de eenvoudige mobiele applicatie iTracefresh kunnen telers en verladers van versproducten hun producten van 'veld tot vork' volgen, waardoor de houdbaarheid en productkwaliteit worden verbeterd en de voedselveiligheid kan worden gegarandeerd omdat  ieder onderdeel van de reis die het product aflegt volledig transparant is voor alle betrokken partijen.  

Deze trackgegevens zullen worden gekoppeld aan andere informatie op het iTrade-platform, waaronder de gegevens binnen het Order Management-systeem van iTrade, de versheidsanalyses van de iTrade versmodule en logistieke informatie van de logistieke iTrade-module, die binnenkort zal verschijnen. Bovendien zal al deze data rechtstreeks ingevoerd worden in de iTrade Blockchain, wat afnemers en leveranciers realtime toegang tot informatie over downstream-activiteiten biedt en eveneens de mogelijkheid biedt om de analyse van versproducten naar een hoger niveau te tillen. 

Gedurende de eerste fase van de introductie zal het iTrade haar traceerbaarheidsoplossing kostenloos aanbieden aan leveranciers van producten met een hoog voedselveiligheidsrisico. Elk deelnemend bedrijf aan deze pilot zal een jaar lang gratis toegang hebben tot de PTI oplossing van iTrade en Transit Mobile, om de cruciale trackingsinformatie zo vroeg mogelijk in de keten te verzamelen. Deelnemers aan de pilot zullen ook een gratis hardware-pakket van twee mobiele apparaten, printer en een starterskit ontvangen, zodat zij direct aan de slag kunnen. 

Na de pilot zal het aanbod uitgebreid worden met nog eens 2.000 leveranciers, variërend van kleinschalige bedrijven in Zuid-Amerika tot grote ondernemingen in Californië. Met de mobiele iTracefresh- applicatie kunnen bedrijven van iedere omvang binnen slechts tien dagen starten met het verzamelen en verzenden van trackgegevens. 

Deelnemers ontvangen ook een publiciteitspakket om hun bedrijven te promoten als zijnde 'gecertificeerd veilig' via persberichten, websites etc. 

 

Voor meer informatie:

iTrade
Email: safefood@itradenetwork.com
www.info.itradenetwok.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven