Bakker Barendrecht realiseert CO2 reductie op supply chain Chiquita bananen door inzet bargeBakker Barendrecht, leverancier van groenten en fruit voor Albert Heijn en onderdeel van Greenyard, slaat de handen ineen met Kloosterboer en BCTN voor het reduceren van de CO2-emissie per container.

Sinds 30 september jl. werken BCTN, de grootste uitbater van ‘inland container terminals’ in Nederland en België, en Kloosterboer, toonaangevend logistiek dienstverlener voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten in West-Europa, samen om de aanvoer van Chiquita bananen na aankomst van het zeeschip in Vlissingen per binnenvaartschip te verschepen via de inland containerterminal van BCTN in Alblasserdam. Vervolgens worden deze bij aankomst per truck vervoerd naar het distributiecentrum van Bakker Barendrecht.

Momenteel rijden er wekelijks gemiddeld 40 trucks vanuit Vlissingen rechtstreeks van Kloosterboer Vlissingen naar Bakker Barendrecht. De inzet van multimodaal transport op dit barge traject komt het milieu ten goede daar er een CO2 reductie van meer dan 50% per container behaald zal worden.Voor meer informatie:
Fred Compeer
Kloosterboer 
+31(0)6 207 421 72

Ricardo van der Berh
BCTN
+31(0)6-13121636

Janneke Goudswaard
Bakker Barendrecht / Albert Heijn
+31(0)180 695 911


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven