Schrama Nurseries presenteert 'Cherry Bush'

Kers in struikvorm blijft goed laag maar is hoog in brix

Tot op heden waren er alleen zoete kersen verkrijgbaar als boom geënt op een onderstam welke in volwassen stadium al snel 4 tot 4,5 meter hoog werden. Schrama Nurseries komt nu met een kers in struikvorm. "Wij hebben nu de eerste kers in struikvorm welke slechts 2,2 meter in hoogte wordt. Een product ideaal voor professionele telers maar ook voor de particuliere klant in grote en kleine tuinen maar zelfs als patio plant", aldus het bedrijf uit Biddinghuizen. 

Het is het resultaat van van 60 jaar kruisen en kweken. "De kers in struikvorm heeft een hoge vorstbestendigheid (getest tot - 45 graden Celsius). De kers (vrijgegeven door de universiteit van Saskatchewan) heeft een bovendien een goede smaak. Normale zoete kersen hebben een suiker gehalte van 11 tot 13 brix. Porthos en Athos hebben een suikergehalte van wel 15 tot 23 brix maar door het hogere zuurgehalte in de kers smaakt deze hierdoor als een normale zoete kers."

Mechanisch oogsten net als blauwe bes
Door de struikvorm is dit de eerste kers welke zelfs mechanisch kan worden geoogst op dezelfde manier als de blauwe bes. "De productie start vroeg, planten groeien gemakkelijk en staan op eigen wortel (dus niet geënt)." Het verschil tussen Prunus avium “Porthos” en Prunus avium “Athos” is het oogst tijdstip.

De kers in struikvorm komt uit eigen invitro laboratorium bij Schrama Boomkwekerij waar de struiken gecertificeerd virusvrij worden vermeerderd. 

Voor meer informatie:
Schrama Nurseries
www.schramaboomkwekerijen.nl 
info@schramanursery.nl
0321 331 646.

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.