Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hüseyin Gürbüz, Efendi Fruchthandels GmbH:

"Moeilijke marktsituatie Italiaanse en Turkse druiven"

Op de Duitse groothandelsmarkten domineren druiven uit alle belangrijke teeltregio's in het Middellandse Zeegebied momenteel de markt. Hoewel de producten volop verkrijgbaar zijn, vertoont de markt reeds sinds het begin van het seizoen een zeer kleine vraag, vertelt Hüseyin Gürbüz, eigenaar van Efendi Fruchthandels GmbH. 


De bonte groothandelskraam van Efendi Fruchthandels GmbH

De groothandelaar uit München neemt zijn producten zowel uit Italië alsook uit Turkije af en biedt de verse producten op zijn groothandelsstand aan. "We zijn het Turkse seizoen dit jaar erg laat, namelijk 20 augustus, gestart. Momenteel zijn de pitloze Sultana-druiven uit Turkse teelt echter in goede hoeveelheden verkrijgbaar. Dit geldt eveneens voor de rassen uit Italië die overwegend wel met pit zijn. Alles bij elkaar is de druivenmarkt echter zeer rustig", aldus de groothandelaar die sinds zes jaar een eigen afhaalstand runt en in totaal reeds 24 jaar op de groothandel in München actief is.

Hij vult aan: "De Turkse druiven zijn vanwege de moeilijke economisch-politieke situatie en de verhoogde brandstofkosten duurder geworden." Momenteel liggen de Turkse druiven qua prijs tussen de 1,80 en 2,00 euro per kg. De Italiaanse druiven zijn over het algemeen iets duurder. "Turkse druiven uit bewaring biedt ik al enkele jaren niet meer aan. Tegen midden/ eind november is het Turkse seizoen dus normaal gesproken afgelopen."


Druiven zijn een seizoenshardloper bij de stand van Hüseyin. Hij importeert de Turkse druiven zelf en biedt ze aan zijn afhaalklanten onder het eigen merk Efendi aan.

Ondanks het moeilijke seizoen dit jaar worden Turkse druiven populairder. Vooral onder de jongere generatie hebben de pitloze druiven een goede positie ingenomen, meent hij. "Mijn klanten bevestigen zonder uitzondering dat kinderen dol zijn op de Turkse druiven. Dat ligt er niet alleen aan dat ze geen pitten bevatten, maar ook aan de zoete smaak. Persoonlijk zie ik de Sultana-rassen als de oorspronkelijke druiven zonder kruising of modificatie."

Vijgen & dadels
Naast druiven vormen verschillende groentensoorten en zuidvruchten de kerncompetentie van Efendi Fruchthandels GmbH. "Vijgen bieden we sinds augustus uit Italië en Turkije aan. Ook in deze categorie is de vraag eerder klein. Wat echter zeer goed loopt zijn de dadels: in augustus hebben we nog goede hoeveelheden Medjoul-dadels uit Kalahari kunnen verkopen. Ik zou echter graag grotere hoeveelheden via een betrouwbare partner afnemen", zegt hij afsluitend. 

Voor meer informatie:
Efendi Fruchthandels GmbH
Inh. Hüseyin Gürbüz
Halle 3, Stand 61–63
Telefoon:+49 89 767569790
info@efendifrucht.de  

Publicatiedatum: