Tholen - “Tinder voor verladers”, zo kan het platform Compose ook wel genoemd worden. In samenwerking met Tilburg University is ondernemersvereniging evofenedex in 2017 met het platform gestart. “Ook AGF-bedrijven zijn welkom”, vertelt Nanne Schriek van evofenedex.

Het platform Compose koppelt bedrijven aan elkaar die niet alleen een complementaire logistiek hebben, maar ook cultureel en persoonlijk aansluiten. Het platform is hard nodig, nu de vraag om efficiëntie en duurzaamheid binnen de logistieke keten steeds groter wordt.


Nanne Schriek, evofenedex

Mogelijkheden voor AGF-bedrijven
“Er zijn op dit moment nog geen AGF-bedrijven verbonden aan ons platform, maar dat kan natuurlijk nog komen. Het platform is open voor iedereen. Wel weten we dat bepaalde branche-specifieke kenmerken het matchen niet eenvoudig maken. Gekoeld transport maakt de zoekopdracht bijvoorbeeld specifieker, maar er zijn natuurlijk wel mogelijkheden”, vertelt Nanne.

Volgens hem is er nog veel te winnen op het gebied van samenwerking en de mogelijkheden die samenwerking biedt. “Op veel industrieterreinen of binnen bepaalde regio’s hebben bedrijven soms geen idee van elkaars bestaan. Ons initiatief is erop gericht dat bedrijven elkaar leren kennen en zowel aan de logistieke als aan de persoonlijke kant een match vinden waar beide partijen beter van worden.”

“We kijken met Compose niet alleen naar het transportnetwerk, maar bijvoorbeeld ook naar warehousing, zodat bedrijven door strategisch samen te werken beter gebruik kunnen maken van elkaars krachten. De persoonlijke en culturele match wordt ook gemaakt om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken.”

Win-winsituatie
De focus van Compose is gericht op het matchen van niet-concurrenten. “Denk bijvoorbeeld aan het matchen van een aardappelteler en een fruitteler. Gaan ze dezelfde kant op, hebben ze hetzelfde type klanten, dan liggen er natuurlijk kansen. Dat is niet alleen kostenbesparend voor beide partijen, maar ook voor de eindklant: een win-winsituatie”, concludeert Nanne.

Bekijk hier de instructievideo van Compose:Voor meer informatie:
Nanne Schriek
evofenedex
n.schriek@evofenedex.nl 
+31 (0)79 3467 335