Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Drie nieuwe Italiaanse pitloze druivenrassen

Voor druiventelers markeert het einde van de zomer de drukte rondom de oogst. Fruitsland ontsnapt niet aan de regel en bereidt zich voor op de delicate fase van het afsnijden van de trossen, die dit jaar bijzonder interessant zijn wat betreft kwaliteit.

De drie pitloze rassen, de witte Timpson, de rode Sweet Celebration, en de zwarte Melody om voldoen aan de behoeften van de meest veeleisende consument. Ze zijn zoet, de druiven hebben een goede grootte en zijn lang houdbaar. "Dit zijn drie rassen met een uniek smaakprofiel die door de markt als premium worden erkend", benadrukt Angelo Di Palma, eigenaar van Fruitsland.

De Timpson zal dit jaar zelfs de meest veeleisende fijnproevers tevreden stellen met zijn intense muscat-smaak. De druiven zijn groot (ongeveer 20-22 mm), met een enigszins langwerpige vorm, en bieden een unieke smaakervaring met een brixgraad van 18°.

"Een kostbaar, uniek ras die alle vijf de zintuigen van de consumenten zal prikkelen”, zeg Di Palma.

Een fruitige, zoete en delicate smaak kenmerkt de geurige rode druiven van Sweet Celebration.

"De Sweet Celebration is een ras dat we sinds dit seizoen telen en waarvoor we, gezien de zeer hoge eisen, al nieuwe oppervlakken plannen", zegt Di Palma. De positieve reactie van de markt is het resultaat van de belangrijkste kenmerken van het ras: een explosie van kleur en smaak.

En ten slotte het late ras Melody. De fascinerende grote en langwerpige druiven, met een intense zwarte kleur, zijn de opmaat naar sappig vruchtvlees met een fruitige, aromatische en intense smaak, met een brixgraad van 17°.

"Ook voor dit ras stellen we hoge eisen omdat het in dit seizoen het enige zwarte ras op de markt is."

Voor meer informatie:
Angelo en Donato Di Palma
Fruitsland
Via del Melocotogno, 3 - P. 1
70014 Conversano (BA)
Tel./fax: +39 080 9671685
Cell.: +39 338 3259579
Email: [email protected]
Web: www.fruitsland.it 

Publicatiedatum: