Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Brand verwoest pand fruitverwerkingsbedrijf VS Apple Industries

Tholen - Op 30 juli is een grote brand uitgebroken bij fruitverwerkingsbedrijf VS Apple Industries in Marknesse. "De brand was allesverwoestend en de oorzaak is onbekend", zegt Caroline de Vente, dochter van de eigenaar, in een reactie. Er werden in totaal zo'n 70-tal brandweerlieden ingezet.  


Foto: Freddy Schinkel

"Wij zijn dankbaar dat hierbij geen gewonden zijn gevallen en zoeken op dit moment naar een alternatieve productielocatie. We nemen met al onze klanten contact op om te zoeken naar een passende oplossing.  Het belang van onze klant staat voorop. We willen voorkomen dat zij enige vorm van hinder ondervinden van deze situatie en wij werken er hard aan om zo snel mogelijk operationeel te zijn", aldus Caroline.

De loodsen van VS Apple Industries B.V. aan de Blokzijlerdwarsweg werden compleet in de as gelegd. Alle opgeslagen appels zijn verbrand. Ook de vele kuubskisten naast het bedrijf gingen in vlammen op. Het enige dat nog kon worden gered is het woonhuis op het erf en een aantal stikstofcilinders. Ook een tankwagen, die toevallig leeg was, bleef gespaard, alleen de buitenkant van de cabine is deels gesmolten.

De familie is strijdvaardig. "We laten er best een traan om, maar je kan er niet bij blijven zitten. Dat typeert onze familie ook wel denk ik", zegt Caroline tegen De Stentor.