Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Rode kiwi's populair onder Chinezen

Rode kiwi's zijn zoet en sappig, hebben een gladde, dunne schil en groenig vruchtvlees met een rood hart en ze zitten vol voedingsstoffen. Mr. Duan van Liangdu Minihong: "Door de stijgende koopkracht van Chinezen en hun bewustzijn rond gezond eten, is fruit uit het midden en hogere segment steeds populairder geworden. Een van deze fruitsoorten is rode kiwi. De afzet hiervan is aanzienlijk gestegen."

"De prijzen veranderen elk jaar op de binnenlandse markten, al naar gelang de vraag en het aanbod. We verwachten dat de afzet dit jaar  rond de 8.000 ton zal liggen en dat de gemiddelde marktprijs op        €2,27/kg uitkomt. Over het algemeen stijgt de prijs voor dit fruit jaar-op-jaar. We zetten af in heel China en hebben onze netwerkcentra rond de grote en middelgrote steden liggen. We gebruiken een scala aan afzetkanalen, zoals AGF groothandelsmarkten, retailketens, grote supermarktketens, gespecialiseerde e-commerce platformen, groepsinkopen en andere afzetmodellen. Naast een aanbod op de binnenlandse markt exporteren we onze producten al drie opeenvolgende jaren naar markten als Rusland, Canada en Taiwan en we zijn van plan om onze export dit jaar met zo'n 500 ton te verhogen. Rode kiwi's vallen in de midden tot hogere prijsklasse. Ze zijn zacht en daarom is onze verpakking met zorg ontworpen. Of het nu voor de binnen- of buitenlandse markt is we verpakken in speciaal ontworpen dozen die verschillen in grootte en gewicht."

"Hoewel de afzet en prijzen elk jaar stijgen is de concurrentie binnen de sector groot. Of een bedrijf op de markt opvalt hangt af van factoren als grootte, kwaliteit, prijs en merkinvloed. Om de hoge kwaliteit en goede smaak van ons fruit te garanderen gebruiken wij een 'algemene standaard' tijdens onze bewerking van het fruit. We gebruiken tijdens de teeltfase geïntegreerde irrigatietechnologie voor water en gewasverbeteringsmiddelen. We gebruiken milieuvriendelijke teeltmethodes zoals bio-gewasverbeterings- en beschermingsmiddelen en we wieden onkruid met de hand. Het hele proces word gemonitord en getraceerd. Voor koelketenverpakking hebben we de grootste gespecialiseerde koelopslag met een capaciteit van meer dan 10.000 ton in het zuidwesten van het land, waar we internationaal geavanceerde koeltechnieken gebruiken en apparatuur die we uit Nieuw-Zeeland geïmporteerd hebben om de kwaliteit van het fruit te garanderen."

"Wat logistiek betreft is rode kiwi moeilijk op te slaan en te verladen. We doen alles gekoeld met een temperatuur van tussen de 2 en 6°C. Tijdens de marketingfase gebruiken we uniforme standaarden voor producten die uit de opslag gehaald worden, om er zeker van te zijn dat fruit van slechtere kwaliteit niet op de markt komt." Minihong begon drie jaar geleden apparatuur te gebruiken die ze uit Nieuw-Zeeland importeerden. Daarmee wordt elke dag 200 ton fruit geselecteerd door foto's van de buitenkant van het fruit te maken en door sortering, wegen en het analyseren van droge materie en suikergehalte. "Het gebruik van zulke geautomatiseerde apparatuur heeft het voor het bedrijf mogelijk gemaakt om arbeidskosten te reduceren, sorteer- en verpakkingsefficiëntie te verbeteren en om de productkwaliteit te garanderen."

Als merk voor rode kiwi uit Liupanshui City werd Liangdu Minihong in 2016 geïntroduceerd met het doel om een uniform merk te gebruiken voor de presentatie en promotie van rode kiwi's uit dit gebied. Tot nu toe is het areaal van Liupanshui City gegroeid tot 13.800 ha, waarvan Minihong 3.300 ha aan boomgaarden heeft en ook fruit afzet dat in 2.000 ha privé boomgaarden geteeld wordt. 

Voor meer informatie:
Duan Zhaohua
Agricultural Investment Development of Liupanshui City
Tel.: +86 18216808829


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven