Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Denis Piper, Frischezentrum Aschaffenburg Melzig

Charentais-meloenen uit de Pfalz

Omdat lokale producten een trend zijn, doen steeds meer Duitse telers hun best om naast de klassieke producten ook meer exotische groenten- en fruitsoorten uit Duitse teelt aan te kunnen bieden. Inmiddels kan men al Duitse gember, Duitse zoete aardappelen en ook Charentais-meloenen uit de Pfalz krijgen. De firma Melzig uit Aschaffenburg biedt deze producten aan.

"We hebben de Charentais-meloenen uit de Pfalz al sinds twee jaar in kleine hoeveelheden in het assortiment. Er zijn altijd wel wat specialiteiten, die men normaal gesproken uit andere landen kent, die in kleine testhoeveelheden bij ons geteeld worden", weet verkoopleider Denis Piper. Het weer is niet altijd ideaal voor deze producten en de hogere kosten voor de teelt en arbeidskrachten maken de producten vaak weinig concurrerend, maar desondanks is er een bepaalde markt voor.

Vergeleken bij de buitenlandse producten is er een heel duidelijke clientèle voor de meloenen uit de Pfalz: "De Duitse meloenen zijn minstens dubbel zo duur bij de verkoop als die uit Spanje of Italië. Er zijn echter klanten met een bepaald bewustzijn voor lokaliteit, overwegend gespecialiseerde handelaren, die interesse in dit product hebben. Voor grote klanten uit de gastronomie en retail, is een dergelijke prijs niet draaglijk."

Momenteel neemt Melzig fruit uit Spanje en Italië af: "De kwaliteit van de producten varieert van week tot week, over het algemeen kan er inmiddels echter geen verschil meer vast worden gesteld tussen de beide herkomstlanden. Dat hangt allemaal van het weer en de plantage af. De prijzen onder elkaar blijven dan ook grotendeels gelijk."

Charentais-meloenen uit de Pfalz worden nog drie weken in Aschaffenburg aangeboden. Maar ook de rest van het jaar vormen Charentais-meloenen een vast onderdeel van het assortiment: naast uit Spanje en Italië worden ze uit Frankrijk en Marokko afgenomen. "Laat in het jaar hebben we zelfs producten van overzee uit de Dominicaanse Republiek en Guadeloupe. Hoewel deze met prijzen van 8 tot 9 euro per stuk duur zijn, zijn er desondanks afnemers voor."

Voor meer informatie:
Denis Piper, Verkaufsleiter
Frischezentrum Aschaffenburg Melzig GmbH
Magnolienweg 46
63741 Aschaffenburg
Mobiel 0159 / 04600878
Tel  06021 / 15087-52
www.melzig-gmbh.de 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven