Digitale sorteermachine voor groentenverwerking

Key Technology presenteert zijn digitale, band-aangedreven sorteermachine VERYX. Volgens het bedrijf is de VERYX 's werelds enige band-aangedreven sorteermachine die het product volledig in de lucht kan inspecteren met sensoren aan de boven- en onderzijde die zijn ontworpen om vreemde voorwerpen en defecten te detecteren en elimineren. De nieuwe machine kan zeer snel omschakelen tussen verschillende producten.


"Over de hele wereld verwerken veel groentenverwerkers het hele jaar door drie of meer seizoensproducten om hun fabrieken maximaal te benutten. In Europa kan dat oplopen tot maar liefst 30 verschillende producten. In deze omgevingen met veel omzettingen hebben verwerkers meer productieflexibiliteit nodig. Een veelvoud aan succesvolle VERYX-installaties heeft ondertussen bewezen dat onze machines in de praktijk consistente sorteerprestaties leveren", zegt Karel Van Velthoven, Advanced Inspection Systems Product Marketing Manager van Key Technology. "Onze expertise in het sorteren van groenten stelt ons in staat om de meest effectieve recepten te ontwikkelen. Met enkele klikken op het touchscreen kan een operator een recept ophalen dat in het geheugen is opgeslagen om de VERYX correct in te stellen voor het volgende product."

Key Technology kan iedere VERYX uitrusten met de specifieke sensoren, verlichting, ejectoren en software voor een breed gamma aan natte groenten, voor blancheren. VERYX is in staat om de kleur, afmetingen, vorm en structurele eigenschappen van elk object te detecteren, terwijl insecten, delen van dieren, karton, hout, stenen en ander vreemd materiaal worden verwijderd. VERYX is beschikbaar in 3 verschillende groottes om aan verschillende productiecapaciteitseisen te voldoen.

VERYX maakt gebruik van de Information Analytics software van Key Technology, die volgens het bedrijf gebruikers in staat stelt grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te delen in hun onderneming via een OPCUA-compatibele infrastructuur op hetzelfde moment dat ze aan het sorteren zijn. De gegevens over het sorteerproces en over elk object, dat door de sorteermachine gaat, laten patronen, trends en associaties zien. Het maakt niet uit of de gegevens nu worden gebruikt om sorteerbeslissingen te nemen of niet. Key Technology zegt dat deze gegevens een verwerker kunnen helpen om beter om te gaan met binnenkomende grondstoffen en upstream- en downstream processen van de sorteerder te optimaliseren.

Voor meer informatie:
Karel Van Velthoven
AIS Product Marketing Manager
Key Technology
Tel: +32 11 26 70 45
Mob: +32 490 57 17 92
kvanvelthoven@key.net 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven