Witte nectarine Romagna Red behoort in topsegment Italiaans steenfruit

Het wordt geoogst van eind juni tot begin juli, de schil is een beetje ruw zoals bij Big Top, maar van binnen heeft het wit vruchtvlees. Het suikergehalte is hoog, tussen 15 en 18 graden Brix als het rijp is en de plant goed wordt onderhouden.

Romagna Red

Het gaat om de witte nectarine Romagna Red, afkomstig van kweker Daniele Neri.  

Daniele Neri met een doos Romagna Red, geoogst op 3 juli

"Romagna Red heeft een goede smaak en daarom hebben deze nectarines hoge prijzen vergeleken met het gemiddelde van vergelijkbare gewassen met een mindere smaak en kleinere maat. Telers hebben een gemiddelde bruto verkoopbare productie van €18.000,- per hectare. Alles draait om het telen van nectarines met een goede maat ven Romagna Red biedt in dit opzicht uitstekende mogelijkheden", zegt Neri.

Neri raadt aan om de boom te snoeien en uit te dunnen. "Als we op een boom 100 vruchten van het A-kaliber hebben, of 50 van het AAA-kaliber, is het totale gewicht vergelijkbaar, maar de prijs per kilo is dubbel. We spenderen meer aan uitdunnen, maar we besparen op oogsten. In theorie zou iedereen dit moeten weten, maar weinigen passen het in de praktijk toe."

Ook is irrigatie belangrijk. Er is een dubbele druppellijn nodig en de bomen moeten op verhoogde rijen worden geplant om de waterafvoer te bevorderen.

"Het zijn kleine voorzorgsmaatregelen die ons in staat stellen om inkomsten te genereren. Naar mijn mening zou deze teelt niet in een crisis verkeren als er betere keuzes zouden zijn gemaakt", concludeert Neri.

Voor meer informatie:
Daniele Neri Vivai Piante 
Via Sacramora 15
48018 Faenza (Ravenna) - Italië
Tel./fax: +39 0546 639169
Tel.: +39 335 5353085
Email: info@danielenerivivai.com
Web: www.danielenerivivai.com 


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven