Trofi Pack drie jaar na de start toe aan nieuwe locatie

Tholen - "Het begon met twee flowpackers, een mangolijntje en een weegmachine", blikt Harry van der Hout van Trofi Pack terug. Hij heeft het over oktober 2016. Krap drie jaar later heeft Trofi Pack het pand van de buurman op Westerlee erbij gehuurd en wordt in samenwerking met Van der Helm een nieuw pand in Den Hoorn aan de A4 gebouwd met een totale oppervlakte van 40.000 m2.


Harry van der Hout

"Dat het zo snel zou gaan, had ik absoluut niet verwacht. Sterker nog, het was de bedoeling dat we rustig aan zouden doen", vertelt Harry. "Maar mijn ervaring in de exotenbusiness, gecombineerd met de expertise van Trofi in de druivenmarkt bleek een uitstekende combinatie. Daarnaast vertoont de exotencategorie een stijgende lijn en groeien we met onze klanten mee. In het verleden was het in de zomer een stuk rustiger in de exoten, maar dat is echt verleden tijd."


De huidige locatie

Met die klanten bedoelt Van der Hout vooral een discounter, die het voor een groot deel van het exotenpakket voorziet in Nederland, België en Polen. "Mijn visie is dat je beter drie grote klanten kunt hebben dan vijftig kleine. Daarvoor word ik weleens vreemd aangekeken, maar ik ben er heilig van overtuigd. Als je 50 klanten hebt, denken er namelijk altijd 48 dat ze tekort worden gedaan. Maar dan bedoel ik ook dat je de klant van A tot Z bedient, van zeevracht, transport tot het inklaren, verpakken en orderpicken. Dankzij onze samenwerking met Van der Helm hebben we onze eigen douane-afhandeling. Daarmee wordt de kerstboom aan diensten steeds breder."

In het nieuwe pand dat 1 november wordt opgeleverd, krijgt Trofi Pack 16.000 m2 tot haar beschikking, met 3.000 palletplaatsen koelruimte en rijpcellen met een capaciteit van 500 pallets."Vooralsnog pakken we alleen voor Trofi in, maar in het nieuwe pand starten we met Europe Retail Packing een nieuwe BV op, separaat van Trofi Pack, waarbij we ook voor derden zullen pakken", vertelt Harry. Eind maart 2020 moet het verpakkingsbedrijf gesetteld zijn in het nieuwe pand. Dat de nieuwbouw niet op een handelscentrum is gevestigd, ziet hij niet als een nadeel. "Wij kopen nauwelijks product bij. Daarom zie ik juist meer voor- dan nadelen. We komen logistiek juist op een perfecte locatie, dichtbij de haven en niet ver van Amsterdam, Rotterdam en Utrecht."


Impressie nieuwbouw

Het assortiment exoten dat Trofi Pack verpakt bestaat hoofdzakelijk uit mango's, avocado's, physalis, passiefruit, limes en granaatappelen. In de wintermaanden worden de druiven worden achtereenvolgens aangevoerd vanuit Brazilië, Namibië, Zuid-Afrika, en Egypte en opgeslagen in een pand op Honderdland in Maasdijk. Om tegemoet te komen aan de wens van supermarkten naar plasticreductie heeft het bedrijf al geinvesteerd in flowpacks zonder schaaltjes. "Daar gaan we verder in investeren. Zo zijn we bezig drie topsealmachines aan te schaffen. Maar ik geloof niet dat helemaal plasticvrij haalbaar is. Als we alles in karton moeten gaan verpakken, staat er over vijf jaar geen bos meer overeind."


Limes in flowpack zonder schaaltje

Trofi Pack heeft veertig man in vaste dienst en heeft daarnaast nog veertig tot zeventig uitzendkrachten aan het werk. "Goed personeel aantrekken en behouden, zie ik als één van de grootste uitdagingen. Dat doe je niet met 100 euro loonsverhoging. Daarom zoeken wij het meer in extraatjes, zoals een sportschool op kantoor waar het personeel kan trainen. Ook kan het personeel gebruik maken van een personal trainer", vertelt Harry. Hij gelooft niet dat robots in het verpakken van exoten een alternatief gaan bieden. "Dat geldt misschien voor bepaalde AGF-producten, maar niet voor exoten. Voor exotisch fruit leggen consumenten een paar dubbeltjes meer neer, maar dan verwachten ze wel kwaliteit. Die handling vergt aandacht en valt niet te automatiseren."


Sportschool in het bedrijf

Voetballiefhebbers zullen Trofi Pack het komende seizoen vaker voorbij zien komen, want ook de linkerbroekpijp van het wedstrijdtenue van Sparta zal vanaf heden worden voorzien van het logo van Trofi Pack. "We hadden al met vier bedrijven een eigen box en vorig jaar had ik er al goede moed in dat Sparta zou promoveren naar de Eredivisie, waar het thuishoort. Ik heb op tijd verlengd en daar ben ik nu wel blij mee", lacht Harry, die tot besluit aangeeft supertrots te zijn op de ontwikkeling van Trofi Pack. "Daar zijn we ons personeel, onze klanten en relaties ook erg dankbaar voor. Gelukkig hebben we in de nieuwbouw de gelegenheid om ook de komende jaren weer door te groeien. Ik zeg altijd: Al het onmogelijke doen we direct, wonderen duren iets langer!"

Voor meer informatie:
Harry van der Hout
Trofi Pack
Jogchem van der Houtweg 9
2678 AG De Lier
Tel: 0174-266100
h.vdhout@trofipack.nl
www.trofipack.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven