Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Smart Ripe: Digitale technologie die consumenten helpt fruit te kiezen

Vorige maand werd op de internationale tuinbouwbeurs in Italië, Macfrut, een interessant product geïntroduceerd: een hightech rijpheid-checker voor fruit. Deze werd ontwikkeld in samenwerking met Radio6ense, ILIP (kunststofproductiebedrijf) en de universiteit van Turijn. Het systeem is getest met avocado's in een plastic verpakking. De naam is Smart Ripe.

Een klant kiest z'n fruit en plaatst het op een klein apparaat waarmee digitaal gecontroleerd wordt of het product rijp is via een erg gevoelige en selectieve RFID (radio-frequency identification) tag. Het apparaat kan verschillende variaties van de fruitpulp detecteren en associëren met rijpheid, zoals zwelling, zuurgraad en water- en suikergehalte. 

Luigi Garavaglia van ILIP: "Met deze innovatie maken we de weg vrij voor talloze toepassingen die de verkoop van AGF in winkels zullen verbeteren op gebied van het aanraken van het fruit en de consumentenervaring."

Roberto Zanichelli van ILIP vertelde aan  northqueenslandregister.com.au dat het systeem waarde toevoegt aan de aanbodketen en een stap in de richting is van een verpakking die bescherming en conservering biedt. 

 

Publicatiedatum: