Tholen - Bij Frunet Bio is het Spaanse winterseizoen losgebarsten. Na een goed verlopen mangoseizoen is het bedrijf uit Malaga gestart met de verkoop van Spaanse groenten en Hass-avocado's. "Voor bio-begrippen zijn we een redelijke speler in Hass-avocado's met een wekelijks volume van zo'n 25.000 - 30.000 ton per week", vertelt commercieel medewerker Richard Soepenberg.
Frunet Bio betrekt de biologische Hass-avocado's van eigen teelt en een aantal telers in de buurt. Richard verwacht ongeveer een zelfde volume te vermarkten als vorig jaar. Het biobedrijf zet de producten af in heel Europa. De belangrijkste afnemende landen zijn Frankrijk, Zweden, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Ook het Spaanse groenteseizoen is momenteel volop gaande. Volgens Richard staat de tomatenmarkt onder druk vanwege een grote aanvoer. "We hebben wel twee keer zoveel regen gehad als verleden jaar en daardoor hadden we bij de tomaten tot twee weken geleden wat kwaliteitsproblemen. Nu is de kwaliteit van de tomaten goed."
De temperatuur in Spanje schommelt momenteel rond de 11°C en dat is voor Spaanse begrippen aardig koud. "Deze kou heeft flink wat invloed op het groeiproces. Dat zorgt voor grote fluctuaties in volumes en prijzen. Die variëren per week heel behoorlijk, met name bij de komkommers en courgettes", besluit de exporteur.
Voor meer informatie:
Frunet Bio
Richard Soepenberg
Tel: + 34 952 52 75 10
Móvil: + 34 661 684 861
Fax.: + 34 952 52 75 11
Ctra. De Algarrobo Km. 2,5
29750 - Algarrobo. MALAGA
[email protected]
www.frunet.net