Kronen levert complete slaverwerkingslijn in Uruguay

Verdeagua, een snijderij en leverancier van salades in Montevideo Uruguay, heeft recent een nieuwe lijn van Kronen in gebruik genomen voor de productie van versgesneden ready-to-eat salades. Deze gevoelige producten worden geleverd aan supermarkten, catering en horeca onder de garantie van een hoge kwaliteitsstandaard. Voorafgaand aan de keuze voor deze lijn reisde een team van Verdeagua af naar Duitsland en bezocht de fabriek van Kronen om de verschillende mogelijkheden voor professionele slaverwerking te onderzoeken. 

Sinds de oprichting van Verdeagua in 2000 heeft de onderneming haar assortiment steeds verder verbreed. Oorspronkelijk teelde het bedrijf enkel kleine hoeveelheden sla in hydrocultuur. Vandaag telt de selectie naast baby leaf, spinazie, rucola, waterkers en basilicum ook de delicate Salanova®. Alles wordt verwerkt tot ready-to-eat salades bestemd voor retail en catering. Dankzij de consistente kwaliteit die door Verdeagua geleverd wordt, is ze tegenwoordig de voornaamste leverancier van ready-to-eat groenten uit hydrocultuur in Uruguay.

Salanova®
Voedselveiligheid, duurzaamheid en de kwaliteit van kwetsbare producten zijn de focus van Verdeagua, dat met name gespecialiseerd is in de laatste categorie. Zowel spinazie en basilicum als Salanova® zijn bijzonder gevoelige bladgroenten. Kenmerkend aan Salanova® is haar kleine blad met een dunne steel die voor consumptie niet verwijderd hoeft te worden. Een voordeel daaraan is dat er relatief meer eetbaar blad overblijft en er minder afval geproduceerd hoeft te worden. Dit sluit tevens aan bij het belang dat Verdeagua in haar vakmanschap hecht aan duurzaamheid. Bescherming van het milieu en waarde toevoegen voor haar personeel staan hoog in het vaandel bij de bedrijfswaarden die Verdeagua hanteert.

Professional salad processing solution
Nadat de eigenaren van Verdeagua zichzelf bij Kronen op de Fruit Logistica editie van 2018 goed geïnformeerd hadden over de diverse oplossingen voor slaverwerking, organiseerden Heiko Schönbroich (Verkoopleider Kronen Zuid-Duitsland) en Juan Lindmayer (Exportmanager Latijns-Amerika bij Kronen) een bezoek aan hun klant Légumes Rapp in Duitsland, om een productielijn in bedrijf te zien. Dat leverde het team van Verdeagua een visie op waarbinnen ze een dergelijke oplossing zelf konden implementeren. Daarop heeft Juan Lindmayer de voltooiing ervan ter plaatse in Uruguay gesuperviseerd. 


De lijn bestaat oa uit een schoonmaaktafel, een opvoerlijn, een was- en spoelmachine, ontwateringsmodule, een mandencarrousel en een slacentrifuge van de laatste generatie. De spoelmachine, een GEWA 3800V ECO, zorgt voor een grondige en zachte wasmethode door middel van een afstelbare waterroller en uitwisselbare trillades met verschillende gatgroottes voor de waterafvoer, waardoor de lijn eenvoudig omgebouwd kan worden afhankelijk van de productkarakteristieken. Met de GEWA kan men bijvoorbeeld ofwel 350 kg baby leaf per uur verwerken, of 200 kg basilicum in datzelfde uur. 

Na het wassen en een eerste droogronde door middel van de trilgoten, snijdt de KS-100 PLUS heel voorzichtig de sla en groenten in stukjes, die daarna ontwaterd worden door automatische wisselingen van de draairichting tijdens het centrifugeren. De centrifugecycli kunnen eveneens aangepast worden voor verschillende producten en de instellingen zijn per artikel voor te programmeren in het geheugen, zodat omschakelen naar een andere groente vrijwel moeiteloos kan worden uitgevoerd. De centrifuge kan bijvoorbeeld per uur 190 kg baby leaf verwerken, of 130 kg rucola. De lijn van Verdeagua draait met het haar diverse bladgroenten op een capaciteit van 100 kg per uur. 

"We zijn erg tevreden als eersten in Uruguay deze machines in gebruik te stellen. Hiermee kunnen we meer klanten bedienen en in de toekomst onze markt verder verbreden," aldus Sebastián Figuerón, technisch directeur bij Verdeagua, na de ingebruikname van de lijn.

Voor meer informatie over de techniek:
KRONEN GmbH 
Römerstraße 2a 
D-77694 Kehl am Rhein 
Tel: +49 (0)7854 9646-0 
Fax: +49 (0)7854 9646-500 
info@kronen.eu  
www.kronen.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven