Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hagelbui richt ravage aan in zuiden van Frankrijk

Zaterdag is de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes getroffen door een hagelstorm. In enkele minuten tijd vernielden hagelstenen -  zo groot als tennisballen - een groot deel van de steenfruitteelt in het gebied.

Van de 16 getroffen bedrijven, die binnen de coöperatie van Pêches et abricots de France vallen, worden de verliezen geschat op 13.000 ton abrikozen en 3.000 ton perziken.

Voor abrikozen is deze regio één van de belangrijkste in Frankrijk. De potentiële schade in de regio is dus bijna zo’n 25% van de oogst en de potentiële schade van de Franse abrikozenmarkt is 16%.


De hagel was zo krachtig dat autoruiten en ramen van gebouwen sneuvelden. Ook de hagelnetten boven fruitplantages waren niet altijd bestand tegen het natuurgeweld.

De hagelstorm kwam op een moment dat er juist evenwicht in de markt was. Franse retailers hebben aangegeven van plan te zijn om de Franse telers te ondersteunen.

Publicatiedatum: