Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Smart Packaging Solutions:

"Gebruik van slip sheets levert logistieke voordelen op"

De AGF-sector staat voor grote logistieke uitdagingen. Na de oogst dienen groenten- en fruitproducten direct te worden verpakt. Om de in- en uitgaande logistiek van al deze verpakkingen in goede banen te leiden, wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van slip sheets. Speciale massief kartonnen vellen die zorgen voor een sneller, (kosten)efficiƫnter en milieuvriendelijker logistiek proces in vergelijking met traditionele pallets.

10% meer laadvolume
"Gebruik van slip sheets levert logistieke voordelen op. Omdat slip sheets minimale ruimte in beslag nemen, neemt het laadvolume van een vrachtwagen toe tot wel 10%. Dat leidt tot besparingen op transportkosten. Daarnaast zijn de massief kartonnen vellen een stuk voordeliger: door gebruik te maken van slip sheets in plaats van pallets bespaart u tot wel 80% op materiaalkosten. Omdat 10 pallets gelijk staan aan honderden slip sheets is bovendien veel minder opslagruimte voor transportmateriaal nodig", aldus Smart Packaging Solutions.

Milieuvriendelijk transport
"Naast een economisch voordeel is er ook een ecologisch voordeel. Gezien het lagere transportgewicht en het hogere aantal verpakkingen dat per vrachtwagen vervoerd kan worden, wordt de CO2-uitstoot van het transport aanzienlijk teruggebracht. Daarnaast worden slip sheets volledig geproduceerd van hernieuwbare grondstoffen, zijn ze 100% circulair en reduceren ze het gebruik van hout", aldus het verpakkingsbedrijf. 

Toepassing slip sheets
Voor toepassing van slip sheets is een push-pull voorzetapparaat vereist, dat eenvoudig aan een normale heftruck kan worden bevestigd. Dit systeem grijpt de slip sheets bij de uitstekende rand en tilt de lading op de vorken van de heftruck.

Voor meer informatie:
Smart Packaging Solutions
Oude Baan 120
9200 Oudegem-Dendermonde
+32 (0)52 26 19 25
sales@smartpaso.com    
www.smart-packaging-solutions.com    

Publicatiedatum: