Frédéric Champion, Pomleg:

Rose Anne: "Een nieuw klein, smakelijk aardappelras dat in 12 minuten te bereiden is

De afgelopen maand was op de Rungismarkt Rose Anne verkrijgbaar: een nieuw aardappelras met een opvallend tweekleurig uiterlijk, dat het midden houdt tussen rood en roze. Volgens Frédéric Champion van Pomleg wordt dit fraaie koperkleurige ras in de regio Beauce geteeld en beschikt het over vele kenmerken die het publiek aan zullen spreken.  

"Dankzij de samenwerking met veredelaars zijn we erin geslaagd dit zeer interessante product te ontwikkelen. Naast de unieke kleuring heeft de Rose Anne een iets langwerpige vorm en geel vruchtvlees."

Het is een product dat het goed zal doen in de keuken. Het is niet alleen makkelijk te bereiden maar heeft ook een kenmerkende aardappelsmaak. Het grootste pluspunt van deze aardappel is toch wel de snelle bereidingstijd. Rose Anne kan binnen 12 minuten in de snelkookpan worden bereid, terwijl een andere aardappel 20 minuten nodig heeft. De kooktijd is dus bijna gehalveerd."

 Rose Anne

Goede start voor 'grenaille' krielaardappelen van het Île de Ré 
“De markt is dit jaar erg goed. We hebben veel profijt gehad van de gunstige weersomstandigheden aan het einde van de winter. We hebben dus goede hoeveelheden beschikbaar. De prijzen voor vroege aardappelen zijn dan ook redelijk, hoewel ze nog wel vrij schaars zijn. Dit jaar verwachten de vroege aardappelen tot eind juni/half juli te kunnen leveren. De aanvoer bereikt over twee tot drie weken een piek en dat zal de prijzen nog aantrekkelijker maken."

Naast de krielaardappelen van het Île de Ré en Rose Anne biedt Pomleg een breed scala aan aardappelrassen in verschillende maten aan, waarbij de kwaliteit altijd voorop staat. "Ik let bij al mijn inkoop op de kwaliteit van de producten, zowel op de externe kenmerken als de smaak," aldus Champion. 

Over Pomleg
Het bedrijf is al sinds 1969 op de Rungismarkt actief. De oprichters van Pomleg verhandelden aardappelen in les Halles in Parijs. Pomleg is van oudsher gespecialiseerd in aardappelen, knoflook, uien en sjalotten. In 2011 werd het bedrijf overgenomen. De nieuwe directeur, aardappelteler Nicolas Collot, heeft het karakter van het bedrijf weten te behouden en tegelijk het assortiment uitgebreid, onder meer met Bretonse groenten, die zoals altijd vanwege hun hoge kwaliteit worden geselecteerd. 

Frédéric Champion

Voor meer informatie:
Frédéric Champion 
Pomleg 
6 Rue de Montpellier 
94550 Rungis Complexe, France 
Mobile: +33 6 69 55 58 35 
contact.pomleg@gmail.com  


Publicatiedatum:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven