Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Cees Bruyn, Staay Food Group

"Naast Egyptische rode uien dit jaar ook gele uien in het pakket"

Tholen - Traditiegetrouw start Staay Food Group in mei met de import van rode uien uit Egypte, maar dit jaar biedt de importeur vanwege de lege Europese markt ook gele uien van haar Egyptische leverancier aan. "De Hollandse rode uien zijn op en de gele uien raken op, dus we zitten in een opvallende vraagmarkt", constateert Cees Bruyn, account manager bij Staay-Hispa.

Staay-Hispa kreeg drie weken geleden al de eerste gele uien uit Egypte binnen en inmiddels zijn ook de eerste rode uien gearriveerd. We hebben dit jaar voor het eerst een sorteerlijn naar onze Egyptische aflader gestuurd, dus daarmee hebben we nu een voorsprong. De uien komen nu perfect gesorteerd binnen waardoor we sneller kunnen uitleveren in diverse maatvoeringen bovendien. We bieden de uien aan in 10 kg verpakkingen en in big bags voor de verwerkende industrie."

"Kwalitatief ziet het Egyptische product er prima uit. Net als in andere producten is het land aan een indrukwekkende professionaliseringsslag bezig. Daarbij zijn de klimatologische omstandigheden er uitstekend", vertelt Kees. "Normaliter importeren we de uien van mei tot en met september, maar vorig jaar zijn we met de rode uien zelfs tot eind december doorgegaan."

Voor meer informatie:
Cees Bruyn
Staay Food Group
T +31 180 679 100
Cees.Bruyn@Staay-hispa.nl 
www.staayfoodgroup.com