Van der Windt Verpakking:

"CartoPaper voorkomt uitdroging van het product en stimuleert recycling"

Aardappelen, uien, bloembollen en andere agrarische producten stellen hoge eisen aan de verpakking op het gebied van houdbaarheid, duurzaamheid en verwerking. Als ontwikkelaar van innovatieve, duurzame verpakkingen presenteert Van der Windt Verpakking CartoPaper. Dankzij de goede eigenschappen van het papier blijven de verpakte producten in goede conditie, met minder uitval (verspilling) als gevolg. De zakken zijn bovendien gemaakt van hernieuwbare grondstoffen en na gebruik volledig recyclebaar, wat ook resulteert in minder verspilling.

Voorkomt uitdroging
Het speciaal ontwikkelde papier is natsterk. Dit betekent dat het materiaal vochtbestendig is, maar niet absorberend. Hierdoor wordt er nauwelijks vocht aan het verpakte product onttrokken, wat uitdroging voorkomt. Daarnaast is papier een van natuurlijk ademend materiaal en laat geen licht door. Een must om de geoogste kwaliteit van de versproducten te handhaven. De zak is voorzien van een kijkvenster door middel van grote perforaties in een rozetvorm, zodat consumenten de producten goed kunnen zien. Verder heeft het papier een zeer hoge scheurweerstand. Met CartoPaper blijven de producten goed beschermd en in uitstekende conditie.

Recycling
CartoPaper stimuleert recycling. De zakken zijn FSC-gecertificeerd en gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. De spotcoating maakt het mogelijk om papier te sealen. Het aandeel van dit materiaal is dusdanig laag ( <5%), dat dit oplost tijdens het recyclingproces van papier. CartoPaper is daarom goedgekeurd als mono-materiaal en mag na gebruik gewoon bij het oud papier.

Volautomatisch verwerken
De verpakking is geschikt voor volautomatische horizontale en verticale vorm-vul- en sluitmachines. De verpakking is verkrijgbaar in een vulgewicht tot maximaal 2,5 kilo. De machine kan relatief eenvoudig worden aangepast, waardoor de machine naast kunststof ook CartoPaper kan verwerken.

Opvallende schappresentatie
De zakken van CartoPaper zijn geschikt als brandpackaging. Het materiaal is fullcolour bedrukbaar in zes kleuren. Daarnaast is papier populair bij consumenten. De natuurlijke look van het materiaal versterkt de pure, eerlijke en verantwoorde beleving. 

Voor meer informatie:
Ronald Borst
Van der Windt Verpakking
Nieuweweg 10
2675 BC Honselersdijk
06-51092337
Ronald.borst@vanderwindt.com    
www.vanderwindt.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven